MAE: 140 de turişti români aflaţi în staţiunile Sharm El Sheikh şi Hurghada din Egipt, repatriaţi

Un număr de 140 de turişti români care se aflau în staţiunile Sharm El Sheikh şi Hurghada din Egipt au fost repatriaţi în România, sâmbătă, pe fondul situaţiei actuale din zonă, precum şi al măsurilor de securitate impuse de autorităţile egiptene în cele două aeroporturi, anunţă MAE.

1615 afișări
Imaginea articolului MAE: 140 de turişti români aflaţi în staţiunile Sharm El Sheikh şi Hurghada din Egipt, repatriaţi

MAE: 140 de turişti români aflaţi în staţiunile Sharm El Sheikh şi Hurghada din Egipt, repatriaţi

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, cei 140 de români care se aflau în staţiunile Sharm El Sheikh şi Hurghada au fost repatriaţi în România cu un zbor al unei companii de transport aerian.

”Pe fondul situaţiei actuale din zonă, precum şi al măsurilor de securitate impuse de autorităţile egiptene la nivelul celor două aeroporturi, respectiv Sharm El Sheikh şi Hurghada, ulterior tragediei aviatice din 31 octombrie, din Centrala MAE a fost trimisă, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, o echipă consulară mobilă pentru a face demersurile de asistenţă consulară la faţa locului. Aceasta a acordat asistenţă şi protecţie consulară în procesul de repatriere a turiştilor români, asistându-i pe toată durata călătoriei, inclusiv în ceea ce priveşte îndeplinirea procedurilor şi formalităţilor specifice îmbarcării în aeronavă”, spune MAE.

Ministerul Afacerilor Externe mai precizează că transportul cetăţenilor români a fost organizat de Ministerul Transporturilor, iar aeronava a aterizat pe aeroportul Bucureşti Otopeni sâmbătă seară.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici