MAE condamnă atentatul terorist din Liban, soldat cu cel puţin 37 de morţi şi 181 de răniţi

Ministerul de Externe condamnă cu fermitate atentatul terorist care a avut loc joi la periferia sudică a Beirutului şi subliniază sprijinul său pentru pacea, stabilitatea şi unitatea Libanului, precum şi importanţa continuării luptei comune împotriva terorismului.

195 afișări
Imaginea articolului MAE condamnă atentatul terorist din Liban, soldat cu cel puţin 37 de morţi şi 181 de răniţi

MAE condamnă atentatul terorist din Liban, soldat cu cel puţin 37 de morţi şi 181 de răniţi (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

"Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atentatul terorist care a avut loc la 12 noiembrie la periferia sudică a Beirutului şi care a făcut victime numeroşi civili nevinovaţi. Ministerul Afacerilor Externe transmite cele mai sincere condoleanţe familiilor victimelor şi speră în însănătoşirea cât mai grabnică a celor răniţi", se arată într-un comunicat al instituţiei.

MAE subliniază că în astfel de momente, mai mult decât oricând, doreşte să sublinieze sprijinul său pentru pacea, stabilitatea şi unitatea Libanului, precum şi importanţa continuării luptei comune împotriva terorismului.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat dublul atentat comis joi la periferia Beirutului, soldat cu cel puţin 37 de morţi şi aproape 200 de răniţi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Cel puţin 37 de persoane au fost ucise, iar alte 181 au fost rănite în două atentate sinucigaşe comise joi într-o zonă aflată sub controlul mişcării Hezbollah situată la periferia oraşului libanez Beirut, anunţă surse medicale libaneze.

Potrivit BBC News şi site-ului israelian Ynetnews, exploziile au avut loc în zona Ain el Sikkeh, în faţa taberei de refugiaţi Burj el-Barajneh, la periferia sudică a oraşului Beirut.

Zona se află sub controlul influentei mişcări şiite Hezbollah, susţinută de Iran şi implicată în conflictul sirian de partea regimului Bashar al-Assad.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici