MAE confirmă răpirea românului în Nigeria

MAE a confirmat, miercuri, faptul că un cetăţean român a fost răpit în Nigeria şi a demarat procedurile aplicabile în astfel de situaţii, urmând să ofere mai multe amănunte în cel mai scurt timp.

39 afișări
Imaginea articolului MAE confirmă răpirea românului în Nigeria

MAE confirmă răpirea românului în Nigeria

Ministerul de Externe a verificat, miercuri dimineaţă, informaţiile potrivit cărora un român ar fi fost răpit în Nigeria, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alin Şerbănescu.

În urma cercetărilor, ministerul a confirmat faptul că un cetăţean român a fost răpit în Nigeria şi a demarat procedurile aplicabile în astfel de situaţii.

Potrivit unui comunicat al MAE remis, miercuri, MEDIAFAX, privind situaţia actualizată a cazului cetăţeanului român răpit în Nigeria, la ora 13.00, "Ministerul, prin ambasada din Nigeria şi prin autorităţile competente, face demersurile necesare pentru eliberarea cetăţeanului respectiv".

Persoane înarmate, aflate în ambarcaţiuni rapide, au atacat un petrolier încărcat cu 4.000 de tone de motorină în largul coastei Nigeriei, miercuri, răpind un membru român al echipajului şi avariind grav structura vasului, au declarat surse din domeniul securităţii, citate de Reuters.

Citeşte şi:

Un român din echipajul unui petrolier a fost răpit în Nigeria

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici