MAE solicită informaţii suplimentare în cazul românului ucis cu o sabie într-o parcare din Franţa

  • Ministerul Afacerilor Externe solicită informaţii în legătură cu şoferul român ucis cu o sabie într-o parcare din Franţa.
  • Totodată, ca urmare a demersurilor Ambasadei României la Paris cadavrul bărbatul va putea fi adus în ţară.
1003 afișări
Imaginea articolului MAE solicită informaţii suplimentare în cazul românului ucis cu o sabie într-o parcare din Franţa

FOTO Facebook/ Mihai Spătaru

Ministerul Afacerilor Externe a explicat prin intermediul unui comunicat de presă că „încă de la momentul notificării decesului cetăţeanului român pe teritoriul Republicii Franceze, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii acestui incident”.

Şi Ambasada României la Paris a avut discuţii cu reprezentanţii statului francez.


Ambasada României la Paris a sesizat acest caz, prin demersuri punctuale la nivelul Ministerului de Interne şi Ministerului Afacerilor Externe, pentru a exprima îngrijorarea şi preocuparea faţă de deteriorarea situaţiei de securitate din zonele utilizate de transportatorii profesionişti pentru repaos. În acest context, a fost avansată inclusiv sugestia de a fi avute în vedere eventuale măsuri de siguranţă publică în astfel de zone, astfel încât, pe viitor, asemenea incidente să fie prevenite”, se mai arată în precizarea de presă.

Totodată, Ambasada României la Paris a efectuat demersuri pentru identificarea şi notificarea familiei persoanei decedate şi este în contact cu familia. Tot urmare a demersurilor Ambasadei, autorităţile judiciare franceze şi-au dat acordul pentru preluarea trupului neînsufleţit în vederea repatrierii în cursul săptămânii viitoare, au spus diplomaţii români.

MAE precizează că Ambasada României la Paris va menţine dialogul cu familia persoanei decedate şi cu autorităţile franceze, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară specifică, inclusiv pentru îndeplinirea formalităţilor legate de repatrierea trupului neînsufleţit al persoanei decedate şi eliberarea certificatului de deces.

Şoferul român a fost ucis într-o parcare din Franţa de hoţii pe care i-a surprins în timp ce încercau să fure marfa din tir. Bărbatul de 38 de ani a fost lovit cu o sabie.

Cazul lui a stârnit ample discuţii în Uniunea Europeană, inclusiv în Parlamentul European.

 

Firul tragediei 

 

Tânărul a fost ucis în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe autostrada A28 din Somme, între Abbeville şi Amiens, în zona de odihnă Translay din Franţa, arată Aleph News
 
Şoferul se afla într-o parcare, împreună cu soţia sa cu care făcea echipaj pe camion. Cei doi veneau din Anglia şi urmau să facă o livrare în Spania.
 
La un moment dat, Mihai i-a spus soţiei că merge la toaletă, apoi se va duce să verifice dacă încărcătura este în regulă, iar lacătul remorcii este intact.
 
Imediat ce a coborât şi a ajuns în spatele TIR-ului, românul de 39 de ani a fost atacat cu o sabie şi înjunghiat de două ori, în inimă şi spate. Brăileanul a murit pe loc.
 
Colegul Nostru Mihăiţă a coborât jos din camion pentru nevoile fiziologice înainte de somn, până să coboare i-a spus soţiei sale (erau echipaj soţ-soţie) că dacă tot merge la,, baie,, vrea sa verifice şi remorca, mai exact lacătul de pe remorcă, deoarece venea din Anglia cu DHL, în acel moment au dat nas în nas cu hoţii care s-au speriat şi l-au înjunghiat fix în inimă cu o sabie, şi din păcate colegul nostru nu a avut şanse la viaţă! Ţin să menţionez că salvarea a venit după 1h şi 30 de minute, ştiu sigur pentru ca eu am sunat la salvare să vină! Ruşine tuturor colegilor noştri care au fost acolo, şi în momentul când au văzut o femeie disperată că bate la toate camioanele după ajutor, v-aţi încuiat în cabină! Şi mulţumim colegului de pe 3,5 care chiar a dat dovadă de omenie! Am înţeles că dimineaţa la ora 7 politia deja avea o pistă unde l-ar putea găsi pe criminal! Nu vorbesc din auzite, am fost la faţa locului! Drum lin, Mihăiţă!”, a scris pe Facebook Marina Nicoleta, o colegă a lui Mihai.
 
Moartea şoferului român a declanşat o amplă investigaţie a procuraturii din Amiens.
 
Din primele date ale anchetei, se pare că Mihai a coborât din camion după ce a auzit nişte zgomote.
 
„Când a vrut să revină în cabină, a fost înjunghiat. A murit lângă camion”, spun oamenii legii, potrivit France 3, citat de Aleph News. După uciderea şoferului, făptaşii au fugit.
 
În ciuda eforturilor depuse de medicii chemaţi la faţa locului, tânărul nu a mai putut fi salvat, a mai precizat sursa citată.
 
Pentru moment, niciun suspect nu a fost arestat şi, deşi în zona de odihnă erau alţi şoferi de TIR, „toţi erau acolo pentru a dormi. Prin urmare, este dificil să obţinem mărturii”, au mai spus anchetatorii. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici