Mai au filmele viitor în cinematografe? Disney a anunţat suma câştigată din lasarea online a filmului Marvel „Black Widow”

  • Walt Disney a anunţat în cadrul unui proces că a obţinut 125 de milioane de dolari din difuzare online a filmului Marvel „Black Widow”.
  • În cinematografe filmul a făcut 300 de milioane de dolari, dar beneficiind de o arie largă de ţări unde producţia a fost exclusiv în cinema. Seviciul de streaming Disney Plus fiind disponibil, încă, într-un număr restrâns de ţări.
  • Cifrele pune noi semne de întrebare cu privire la viitorul lansării de filme în cinematografe.
2060 afișări
Imaginea articolului Mai au filmele viitor în cinematografe? Disney a anunţat suma câştigată din lasarea online a filmului Marvel „Black Widow”

Mai au filmele viitor în cinematografe? Disney a anunţat suma pe care a câştigat-o din lasarea online a filmului Marvel „Black Widow”

Anunţul vine la trei săptămâni după ce compania a fost dată în judecată de actriţa Scarlett Johansson.

Actriţa, luna trecută, a dat în judecată compania Disney, susţinând că aceasta şi-a încălcat contractul atunci când a oferit filmul pe serviciul său de streaming în acelaşi timp cu difuzarea în cinematografe.

În procesul depus la Curtea Superioară din Los Angeles, Johansson a susţinut că strategia de lansare în paralel a filmului i-a redus câştigurile care reprezentau o cotă parte din suma pe care filmul o făcea în cinematografe.

Disney s-a apărat spunând că lansarea online a filmului „a îmbunătăţit semnificativ capacitatea lui Scarlett Johansson de a câştiga compensaţii suplimentare în plus faţă de cele 20 de milioane de dolari pe care le-a primit până în prezent”.

Rezultatul procesului ar putea avea ramificaţii mari asupra industriei: a relaţiei dintre filme şi cinematografe, dar şi a modului în care sunt realizate contractele actorilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici