Mai multe ţări ale Uniunii Europene vin cu restricţii noi pentru a evita încă un lockdown. Ce exemple ne oferă Olanda şi Cehia

  • Guvernul olandez a decis să închidă barurile şi restaurantele.
  • Italia şi Franţa restricţionează petrecerile şi vin cu noi măsuri pentru baruri şi restaurante.
  • Republica Cehă închide şcolile.
4013 afișări
Imaginea articolului Mai multe ţări ale Uniunii Europene vin cu restricţii noi pentru a evita încă un lockdown. Ce exemple ne oferă Olanda şi Cehia

Mai multe ţări ale Uniunii Europene vin cu restricţii noi pentru a evita încă un lockdown. Ce exemple ne oferă Olanda şi Cehia

Din ce în ce mai multe state din Europa se tem de un nou lockdown aşa că vin cu noi măsuri restrictive. Olanda închide barurile şi restaurantele şi asta nu e tot! Ca cei dornici de distracţie să nu se încingă la vreo petrecere la cineva acasă, vânzarea de băuturi alcoolice dupa ora 8 seara este interzisă. De asemenea, Cehii îşi închid şcolile până pe 2 noiembrie.

Toate aceste decizii au fost luate întocmai pentru a nu mai “răni” economia care este deja într-un punct fragil şi pentru a evita o tragedie asemănătoare celei din martie, când mii de oameni şi au pierdut locul de muncă.

Cum arată rapoartele COVID-19 pentru celelalte ţări

  • Olanda: 6.845  testaţi pozitiv şi 12 decese în ultimele 24 de ore
  • Italia: 5,901 testaţi pozitiv şi 41 decese în ultimele 24 de ore
  • Cehia: 4.311 testaţi pozitiv şi 64 decese în ultimele 24 de ore

Mark Rutte, prim-ministrul Olandei: Astăzi anunţăm noi măsuri ferme. Vom avea o carantină parţială. Pentru a ţine virusul sub control, numărul contactelor sociale şi al călătoriilor trebuie redus drastic. Acesta este un mesaj dificil şi măsurile vor fi dureroase.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Trebuie să le cerem cetăţenilor din Europa să fie atenţi, să urmeze regulile, să păstreze distanţa fizică, să poarte mască şi să facă orice le stă în putinţă pentru a evita virusul, dar în acelaşi timp să menţină şi o bună activitate economică.

Giuseppe Conte, prim-ministrul Italiei: Obiectivul nostru este clar, trebuie să evităm ca ţara noastră să intre iarăşi în carantină. Viaţa economică şi socială a început să funcţioneze din nou, indicii economici sunt pozitivi,  producţia industrială e în creştere şi ne recuperăm. Trebuie să mergem înainte.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici