Mai mulţi imigranţi ilegali, aflaţi în greva foamei, şi-au cusut buzele

Doi imigranţi clandestini, care participau la Liege (sud-vestul Belgiei) la o grevă a foamei pentru a obţine reglementarea statutului lor, şi-au cusut buzele pentru a marca astfel hotărârea lor, a anunţat marţi presa belgiană.

19 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi imigranţi ilegali, aflaţi în greva foamei, şi-au cusut buzele

Mai mulţi imigranţi ilegali, aflaţi în greva foamei, şi-au cusut buzele (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Dintre cei 75 de imigranţi fără forme legale care ocupă din iunie Gara Bressoux din Liege, 37 au intrat, de la 2 septembrie, în greva foamei, iar cinci şi-au cusut, până în prezent, buzele, a anunţat agenţia Belga, confirmând o informaţie difuzată de postul public de televiziune RTBF.

Trei imigranţi ilegali îşi cususeră deja, sâmbătă, buzele în semn de însăprire a acţiunii lor de protest.

Ei se tem că nu ar îndeplini criteriile de regularizare prevăzute de un recent acord guvernamental.

Un purtător de cuvânt al OSP (Organizaţia celor fără forme legale), Youssef El Hadif, a declarat că a fost nevoie ca şase dintre cei 37 de grevişti ai foamei să fie spitalizaţi până în prezent, dar că toţi au revenit ulterior la acţiunea de la Gara Bressoux.

"Ei rămân hotărâţi să nu înceteze greva foamei decât după găsirea unei soluţii", a declarat acesta.

În opinia lui France Arets, un membru din cadrul Comisiei de susţinere pentru imigranţi ilegali, "unii nici măcar nu mai beau. Îşi fac griji, le este frică de faptul că ar putea fi expulzaţi sau închişi în centre, atunci când alţii vor intra în legalitate".

Cele cinci partide din componenţa Guvernului condus de Van Rompuy au ajuns, la 18 iulie, la un acord asupra delicatei probleme a imigranţilor fără forme legale, după o perioadă de impas de doi ani, din cauza divergenţelor dintre acestea cu privire la tratamentul rezervat imigranţilor ilegali.

În această perioadă, imigranţii fără forme legale au multiplicat ocuparea abuzivă a unor clădiri, escaladând uneori chiar şi macaralele aflate pe şantier, precum şi grevele foamei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici