UPDATE: Trei morţi şi peste 30 de răniţi, într-un atac asupra unei secţii de poliţie din Turcia

Mai multe persoane au fost rănite într-un atac cu maşină-capcană a vizat, miercuri, o secţie de poliţie din oraşul turc Midyat, situat sud-estul ţării, a informat agenţia Anatolia, citată de Le Figaro şi Europe 1.

712 afișări
Imaginea articolului UPDATE: Trei morţi şi peste 30 de răniţi, într-un atac asupra unei secţii de poliţie din Turcia

Atac cu maşină-capcană în sud-estul Turciei, atribuit rebelilor kurzi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Un poliţist şi doi civili au murit şi peste 30 miercuri dimineaţă, după ce un atacator kamikaze - militant kurd - a detonat o maşină-capcană în faţa unei secţii de poliţie de la frontiera Turciei cu Siria, susţin oficiali turci, citaţi de Associated Press, atribuind atacul mişcării Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Atacul a avut loc în oraşul Midyat, din provincia Mardin, la o zi după ce un alt atac cu maşină-capcană s-a produs în Istanbul, soldându-se cu moartea a 11 persoane şi rănirea a cel puţin 36. Ambulanţe au fost trimise la faţa locului.

În cadrul unei intervenţii în Istanbul, premierul turc, Binali Yildirim, a declarat că în atacul de miercuri din Midyat au murit doi civili şi un poliţist, fără a preciza dacă şi atacatorul sinucigaş se află printre decedaţi. El a dat vina pe militanţii mişcării PKK pentru atacul de miercuri.

"Cei care au comis atacul sunt membri ai organizaţiei criminale PKK", a declarat Yildirim după ce a vizitat în spital supravieţuitorii atacului din Istanbul.

Potrivit agenţiei de stat Anadolu, care citează surse din securitate, forţele turce au efectuat miercuri raiduri aeriene în zone populate de kurzi din nordul Irakului şi sud-estul Turciei - provincia Diyarbakir.

Marţi seară preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat într-un discurs televizat că forţele turce de securitate au neutralizat 7.600 de militanţi kurzi din iulie 2015, de când a ieşit din vigoare un acord de încetare a conflictului armat între cele două părţi.

Mişcarea radicală Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) lansează frecvent atacuri împotriva forţelor turce de securitate.

În sud-estul ţării, unde se află majoritatea populaţiei kurde, autorităţile turce au lansat la finalul anului trecut o ofensivă de amploare împotriva militanţilor kurzi, care au comis mai multe atacuri teroriste comise în ţară, după ce un acord de încetare a conflictului armat între cele două părţi a ieşit din vigoare pe 20 iulie 2015.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici