Majoritatea francezilor ar vrea ca Dominique Strauss-Kahn să-şi anunţe retragerea din politică

Mai mult de jumătate dintre francezi (53 la sută) afirmă că ar vrea ca Dominique Strauss-Kahn să anunţe, într-un interviu pe care îl va acorda duminică seară, că se retrage din viaţa politică, potrivit unui sondaj IFOP publicat de Le Journal du Dimanche.

118 afișări
Imaginea articolului Majoritatea francezilor ar vrea ca Dominique Strauss-Kahn să-şi anunţe retragerea din politică

Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Strauss-Kahn urmează să acorde duminică seară un interviu la TF1, în cursul căruia va face primele declaraţii publice de la arestarea sa la New York, cu patru luni în urmă.

Întrebaţi despre aşteptările pe care le au în legătură cu acest interviu, 53 la sută dintre francezi au afirmat că speră ca fostul ministru socialist să-şi anunţe retragerea din viaţa politică (59 la sută dintre simpatizanţii UMP şi 42 la sută dintre socialişti).

Numai 22 la sută dintre cei intervievaţi afirmă că speră ca fostul director FMI să-şi anunţe candidatura la alegerile prezidenţiale, 34 la sută declară că ar vrea ca el să anunţe susţinerea unui candidat la alegerile primare socialiste, iar 48 la sută au afirmat că se aşteaptă ca Strauss-Kahn să explice ce rol vrea să joace în campania prezidenţială din Franţa.

Francezii au aşteptări mai reduse în privinţa explicaţiilor referitoare la incidentul din 14 mai de la hotelul Sofitel din New York (35 la sută), dar se aşteaptă la un diagnostic asupra crizei financiare şi economice şi la soluţii pentru combaterea acesteia (64 la sută).

Sondajul a fost realizat telefonic, în zilele de 15 şi 16 septembrie, pe un eşantion de 956 de persoane, reprezentativ pentru populaţia franceză în vârstă de peste 18 ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici