Mama lui Navalnîi a primit un ultimatum în privinţa înmormântării

  • Mama lui Navalnîi a primit un ultimatum: fie acceptă o înmormântare secretă fără adio public, fie Alexei va fi îngropat într-o colonie.
  • Mama lui Navalnîi a fost informată că trebuie să fie de acord cu înmormântarea "secretă" în termen de 3 ore.
2796 afișări
Imaginea articolului Mama lui Navalnîi a primit un ultimatum în privinţa înmormântării

Mama lui Navalnîi a primit un ultimatum în privinţa înmormântării

Mama opozantului rus a primit un ultimatum: fie acceptă o înmormântare secretă a fiului ei, fără un adio public, fie Alexei va fi înmormântat în colonia penală unde a fost închis, a declarat vineri purtătoarea sa de cuvânt, conform CNN.

Afirmaţia vine la o săptămână după ce a fost anunţată moartea lui Navalnîi, ceea ce a stârnit critici la adresa Kremlinului din partea liderilor occidentali, inclusiv a preşedintelui american Joe Biden.

BBC anunţă că mama lui Navalnîi a fost informată că trebuie să fie de acord cu o înmormântare "secretă" în termen de 3 ore. Dacă nu va fi de acord, acesta va fi înmormântat la închisoarea unde a murit în urmă cu o săptămână.

"Un anchetator a sunat-o pe mama lui Alexei acum o oră şi i-a dat un ultimatum. Fie acceptă o înmormântare secretă, fără un adio public în termen de 3 ore, fie Alexei va fi înmormântat în colonie. Ea a refuzat să negocieze cu Comisia de anchetă, deoarece nu are dreptul să decidă cum şi unde să-şi îngroape fiul. Ea cere respectarea legii, conform căreia anchetatorii sunt obligaţi să predea cadavrul în termen de două zile de la stabilirea cauzei morţii. Conform documentaţiei medicale pe care a semnat-o, aceste două zile expiră mâine. Ea insistă ca autorităţile să permită ca înmormântarea şi slujba de comemorare să se desfăşoare în conformitate cu practica normală”, a scris Yarmysh.

Văduva lui Navalnîi, Iulia, a declarat că acesta a fost ucis de autorităţile ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici