Manifestaţie de amploare la New York: Podul Brooklyn blocat. 700 de persoane arestate - GALERIE FOTO, VIDEO

Aproximativ 700 de persoane au fost arestate sâmbătă, la New York, deoarece blocau circulaţia pe podul Brooklyn, provocând închiderea acestuia, pentru a protesta faţă de efectele crizei economice, a anunţat poliţia.

1463 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie de amploare la New York: Podul Brooklyn blocat. 700 de persoane arestate - GALERIE FOTO, VIDEO

Manifestaţie de amploare la New York: Podul Brooklyn blocat. 700 de persoane arestate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Mai mulţi manifestanţi "au blocat timp de două ore circulaţia pe podul Brooklyn, în direcţia Brooklyn", a explicat în cursul serii un purtător de cuvânt al poliţiei din New York.

În pofida caracterului paşnic al manifestaţiei, "peste 700 de persoane au fost arestate. Majoritatea pentru tulburarea ordinii publice", a precizat el.

Unii manifestanţi au fost eliberaţi după câteva ore, alţii vor rămâne timp de 24 de ore în arest sau vor face obiectul acuzaţiilor, a afirmat o sursă din cadrul poliţiei.

Manifestaţia a început în cursul după-amiezii la Liberty Plaza, în cartierul financiar, unde campează de două săptămâni militanţi ai mişcării "Ocupăm Wall Street". Sute de persoane s-au îndreptat apoi spre podul Brooklyn, potrivit poliţiei, care a precizat că majoritatea manifestanţilor au rămas pe trotuar, fără incidente.

Militanţii care ocupă Wall Street, inspiraţi de mişcările prodemocratice din lumea arabă, campează într-un parc din sudul Manhattanului pentru a-şi exprima "nemulţumirea provocată de actualul climat politic şi economic".

"Suntem din toate rasele, sexele, credinţele. Noi suntem majoritatea. Noi suntem 99 la sută. Şi nu vrem să mai fim tăcuţi", au explicat ei pe site-ul lor de Internet.

O manifestaţie în acelaşi spirit a avut loc şi la Boston (nord-est), în apropierea sediului Bank of America. Douăzeci şi patru de persoane au fost arestate. Potrivit organizatorilor, 3.000 de persoane au participat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici