Marea Britanie ar putea ataca poziţii din Siria şi Libia ale grupului terorist Stat Islamic

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a avertizat că ar putea ordona raiduri aeriene împotriva poziţiilor teroriste din Libia şi Siria pentru a evita comploturi împotriva cetăţenilor britanici, informează BBC News online.

458 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie ar putea ataca poziţii din Siria şi Libia ale grupului terorist Stat Islamic

Statul Islamic (FOTO: Hepta)

Cameron a făcut aceste declaraţii în Indonezia, referindu-se la riscurile reprezentate de reţeaua teroristă Stat Islamic, pe care a descris-o drept "un cult al morţii".

"Dacă vor exista ameninţări la adresa Marii Britanii sau împotriva cetăţenilor britanici, vom putea să le oprim prin acţiuni imediate", a spus Cameron.

"În calitatea de prim-ministru, mă voi strădui întotdeauna să iau măsuri, indiferent dacă problema este în Libia, Siria sau în alte zone", a atras atenţia Cameron.

Premierul britanic se va întâlni cu preşedintele Indoneziei, Joko Widodo, cu care va discuta inclusiv despre cooperarea în combaterea terorismului islamist.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic este activă în Siria, Irak, nordul Egiptului şi nordul Libiei.

Foto: Arhiva Mediafax Foto

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici