Marea Britanie avertizează Rusia că un eventual atac asupra Ucrainei ar fi o "gravă eroare"

Guvernul Marii Britanii a avertizat, miercuri, Rusia că o eventuală intervenţie militară împotriva Ucrainei ar fi o "gravă eroare", subliniind că ţările NATO menţin cooperarea strânsă pentru a susţine poporul ucrainean.

1637 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie avertizează Rusia că un eventual atac asupra Ucrainei ar fi o "gravă eroare"

Sursa foto: Mediafaxfoto

"Cred că ar fi o gravă eroare a Rusiei" să lanseze un atac împotriva Ucrainei, a declarat miercuri Liz Truss, ministrul de Externe al Marii Britanii, potrivit agenţiei Reuters.

"Noi suntem parteneri foarte apropiaţi ai Ucrainei şi colaborăm cu partenerii din cadrul NATO, dar şi direct cu Ucraina pentru a ne asigura că există susţinere totală", a subliniat Liz Truss.

Statele Unite, NATO şi Uniunea Europeană au criticat mobilizarea de către Rusia a zeci de mii de militari în apropierea frontierelor Ucrainei. Rusia a negat că ar vrea să atace Ucraina, argumentând că poate mobiliza militari oriunde doreşte pe propriul teritoriu.

Rusia a efectuat miercuri exerciţii militare în Marea Neagră, la sud de Ucraina, subliniind că trebuie să intensifice modalităţile de apărare din cauza activităţilor NATO în apropierea frontierelor ruse.

Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică au intensificat în ultimele luni exerciţiile militare comune cu Ucraina. Nave militare americane se află în Marea Neagră, iar Ucraina va primi ambarcaţiuni de patrulare produse în SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici