Marea Britanie ia în considerare recunoaşterea unui stat palestinian înainte de semnarea unui acord

Marea Britanie este pregătită să devanseze momentul în care va recunoaşte în mod oficial un stat palestinian, a sugerat ministrul de Externe, David Cameron. Acesta a declarat că palestinienilor trebuie să li se ofere un orizont politic pentru a încuraja pacea în Orientul Mijlociu, relatează BBC.

146 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie ia în considerare recunoaşterea unui stat palestinian înainte de semnarea unui acord

Marea Britanie ia în considerare recunoaşterea unui stat palestinian înainte de semnarea unui acord

Cameron îşi începe cea de-a patra vizită în regiune de când a fost numit ministru de Externe în noiembrie.

Marea Britanie are responsabilitatea de a stabili cum ar arăta un stat palestinian, a declarat el la o recepţie la Westminster.

Poporului palestinian ar trebui să i se arate "un progres ireversibil" către o soluţie cu două state, a spus Cameron.

"Pe măsură ce acest lucru se va întâmpla, noi - împreună cu aliaţii - vom analiza problema recunoaşterii unui stat palestinian, inclusiv la Naţiunile Unite", a declarat el în faţa Consiliului Conservator pentru Orientul Mijlociu. "Acesta ar putea fi unul dintre lucrurile care ajută la transformarea acestui proces într-unul ireversibil", a adăugat el.

De asemenea, ministrul de Externe a îndemnat Israelul să permită accesul mai multor ajutoare umanitare în Gaza şi a declarat că este ridicol faptul că ajutoarele vitale britanice şi de altă natură sunt returnate la graniţă.

Marea Britanie susţine de mult timp o soluţie cu două state, în care israelienii şi palestinienii ar putea trăi unii lângă alţii în ţări separate.

Cameron sugerează că Marea Britanie ar putea acorda recunoaştere diplomatică oficială unui stat palestinian nu ca parte a unui acord de pace final, ci mai devreme, în timpul negocierilor.

În acelaşi timp, ar trebui să existe o nouă autoritate palestiniană "înfiinţată rapid", cu "lideri buni şi tehnocraţi", capabili să guverneze Gaza, a spus el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici