Marea Britanie, pregătită să ofere sprijin în cazul în care guvernul ucrainean va fi în exil

Marea Britanie a sprijinit întotdeauna „guvernele aflate în exil”, a declarat astăzi, 24 februarie, premierul Boris Johnson.

2825 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie, pregătită să ofere sprijin în cazul în care guvernul ucrainean va fi în exil

Boris Johnson a spus că Regatul Unit va oferi sprijin pentru un guvern ucrainean aflat în exil, după ce l-a avertizat pe preşedinte că ar putea avea nevoie de un „loc sigur” pentru a se apăra de trupele ruse.

Premierul a declarat că i-a spus preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că el şi miniştrii săi ar putea fi nevoiţi să părăsească ţara în urma invaziei ruse.

„Unul dintre punctele pe care le-am discutat cu preşedintele Zelensky în această dimineaţă a fost că ar putea fi necesar ca el să găsească un loc sigur unde să meargă alături de cabinetul său”, a spus premierul parlamentarilor, citat de Independent.

Deputatul Julian Lewis, care prezidează Comisia de Informaţii şi Securitate a Parlamentului, a întrebat: „Dacă, aşa cum pare probabil, Ucraina va fi copleşită, ne vom oferi drept adăpost unui guvern în exil în aşteptarea viitoarei libertăţi a Ucrainei?”

Fără a ezita, Boris Johnson a răspuns: „Desigur că vom oferi tot sprijinul posibil, logistic sau de altă natură, aşa cum Marea Britanie a făcut întotdeauna guvernelor aflate în exil”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici