Marea Britanie se pregăteşte de război. Rishi Sunak promite să reintroducă serviciul militar obligatoriu

Premierul Rishi Sunak a promis că va introduce serviciul miliar obligatoriu pentru tinerii de 18 ani dacă va fi reales, în primul său anunţ politic major de la începutul campaniei electorale.

1794 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie se pregăteşte de război. Rishi Sunak promite să reintroducă serviciul militar obligatoriu

Marea Britanie se pregăteşte pentru război. Rishi Sunak promite să reintroducă serviciul militar

Măsura face parte din ceea ce el a spus că este un efort de a oferi securitate şi oportunităţi într-o "lume din ce în ce mai nesigură".

Sunak intenţionează să le ceară tinerilor de 18 ani să îndeplinească unui stagiu de 12 luni în cadrul forţelor armate sau să desfăşoare activităţi în folosul comunităţii, potrivit Financial Times.

"Generaţii de tineri nu au avut oportunităţile sau experienţa pe care o merită şi există forţe care încearcă să divizeze societatea noastră în această lume din ce în ce mai nesigură", a declarat Sunak.

Serviciul naţional a fost desfiinţat în Marea Britanie în 1960, dar au existat presiuni din partea unor personalităţi importante din armata britanică pentru ca tinerii să fie pregătiţi pentru posibilitatea unui război.

Generalul Sir Patrick Sanders, şeful armatei britanice, a vorbit în ianuarie despre necesitatea ca "generaţia de dinainte de război" din Marea Britanie să se pregătească pentru posibilitatea unui viitor conflict, adăugând că trebuie să existe un "angajament al întregii naţiuni". Downing Street a declarat la momentul respectiv că nu se pune problema reintroducerii serviciului militar obligatoriu,  dar angajamentul lui Sunak pe această temă este o dovadă a promisiunii strategilor conservatori că primul ministru va prezenta idei "îndrăzneţe" pentru a încerca să recupereze iniţiativa politică de la laburişti.

Liderul conservator a declarat că planurile partidului său vor oferi oportunităţi care vor schimba viaţa tinerilor şi le vor oferi şansa de a învăţa abilităţi reale, fie în cadrul armatei, fie în societatea civilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici