Video Marea Britanie, statul european cel mai afectat de pandemie, amână relaxarea. Regatul rămâne în carantină până pe 1 iunie, cu mici excepţii

  • Marea Britanie prelungeşte măsurile de carantină până pe 1 iunie
  • Au voie să iasă din izolare doar cei care nu pot munci de acasă
  • Pub-urile şi restaurnatele vor rămâne închise până pe 1 iulie
  • Palatul Buckingham este închis pe perioada verii, iar regina Elisabeta a II-a va rămâne la Windsor pe o perioadă nedeterminată
2940 afișări
Marea Britanie nu este încă pregătită să iasă din carantină. Este mesajul cu care a venit în faţa naţiunii Boris Johnson. Premierul de la Londra a prelungit restricţiile până cel puţin la 1 iunie, în timp ce celebrele pub-uri şi restaurantele nu se vor redeschide până la începutul lunii iulie.

Câteva măsuri de relaxare au fost anunţate totuşi. Se pot reîntoarce la muncă toţi cei care nu au altă alternativă şi sunt permise ieşirile la aer liber pentru mişcare, dar nu în grupuri.

„(Până acum, n.r.) am spus că trebuie să lucraţi de acasă, dacă puteţi, şi să mergeţi la muncă doar dacă trebuie. Acum, spunem că toţi cei care nu pot lucra de acasă, de exemplu muncitorii din construcţii şi producţie, sunt încurajaţi activ să meargă la muncă. Şi vrem să fiţi în siguranţă atunci când mergeţi la muncă. Aşa că, dacă este posibil, ar trebui să evitaţi transportul public”, a spus Boris Johnson.

Britanicilor nu le este clar ce au voie să facă şi ce nu.

„Nu am înţeles mare lucru din discursul său. A fost ceva de genul: dacă poţi să mergi la muncă, mergi la muncă, dar nu merge la muncă. Nu e un mesaj prea clar”, a declarat unul dintre cei care au ascultat discursul premierului. 

Chiar dacă nu înţeleg, trebuie să respecte, pentru că amenzile pentru cei care încalcă restricţiile vor fi majorate. În ceea îi priveşte pe cetăţenii străini, Boris Johnson a confirmat că toţi cei care ajung în Regat trebuie să stea 14 zile în carantină.

În autoizolare rămâne pe o perioadă nedeterminată şi regina Elisabeta a doua. Palatul Buckingham va fi închis pe perioada verii, iar suverana va locui în continuare la castelul Windsor, unde s-a retras în martie din cauza epidemiei de coronavirus. Elisabeta a doua nu va mai participa la niciun eveniment public, cel mai probabil până la descoperirea unui vaccin pentru SARS CoV 2.

Marea Britanie este statul european cel mai afectat de epidemie. Are aproape 220.000 de cazuri de coronavirus şi peste 31.000 de morţi.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici