Marina rusă îşi va consolida prezenţa în porturile siriene

Marina rusă îşi va utiliza din ce în ce mai frecvent porturile siriene, în cadrul unei prezenţe militare sporite în Marea Mediterană, a declarat miercuri un diplomat rus.

152 afișări
Imaginea articolului Marina rusă îşi va consolida prezenţa în porturile siriene

Marina rusă îşi va consolida prezenţa în porturile siriene (Imagine: Mediafax/AFP)

Anunţul intervine pe fondul tensiunilor dintre Moscova şi Occident în privinţa rolului Rusiei în Georgia. Preşedintele sirian Bashar al-Assad a susţinut recenta ofensivă a Rusiei în Georgia, în cadrul unei vizite la Moscova, săptămâna trecută.

"Prezenţa marinei la Marea Mediterană va spori. Navele ruse vor vizita Siria şi alte porturi din ţări-prietene din ce în ce mai frecvent", a declarat însărcinatul cu afaceri rus, Igor Beliaev, în capitala Siriei. "Vizitele continuă", a adăugat el.

Rusia se bazează pe faptul că Siria îi va pune la dispoziţie portul Tartous, drept principal punct de staţionare în Mediterană, deşi legăturile dintre cele două ţări s-au răcit după căderea comunismului, când Moscova a furnizat Siriei armament în valoare de miliarde de dolari.

Potrivit site-urilor de ştiri de pe Internet, o unitate navală rusă, inclusiv portavionul Amiralul Kuzneţov, a staţionat în portul Tartous în cursul acestei luni.

Beliaev a precizat că în cadrul întâlnirii dintre Assad şi Medvedev, de joi, cei doi lideri au trasat o serie de măsuri privind relaţiile economice, relaţiile în sectoarele comercial şi energetic, dar şi cooperarea militară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici