Marinar dispărut de la bordul unui vas slovac

Un marinar a fost dat dispărut, luni după-amiază, de la bordul unei nave sub pavilion Slovacia, aflată în largul Mării Negre, în apele internaţionale, între România şi Ucraina.

31 afișări
Imaginea articolului Marinar dispărut de la bordul unui vas slovac

Marinar, dispărut de la bordul unui vas slovac (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Centrului Maritim de Coordonare al Autorităţii Navale Române, incidentul s-a petrecut luni, în jurul orei 17.30, la bordul cargoul “Norden”, aflat la 120 de mile marine de coastele române şi la aproximativ 100 de mile de portul ucrainean Odessa.

După ce absenţa marinarului a fost observată de către colegii de echipaj, aceştia l-au căutat timp de aproximativ patru ore până să lanseze mesajul SOS către autorităţile din România şi Ucraina. Locul în care a disparut bărbatul se află în apele internaţionale, în afara apelor teritoriale ale României şi Ucrainei, iar în aceste condiţii de căutarea marinarului se ocupă cel mai apropiat centru de căutare, în acest caz cel ucrainean.

Centrului Maritim de Coordonare al ANR a păstrat tot timpul legătura cu vasul “Norden”, iar două nave comerciale aflate în zonă, una sub pavilion Turcia, alta sub paviolion Italia, au fost îndrumate către locul în care se află cargoul pentru a ajuta la căutarea navigatorului dispărut.

Până în prezent, căutările au rămas fără rezultat.

Marinarul dispărut de la bordul vasului slovac Norden este bulgar, a anunţat Administraţia maritimă, informează site-ul Novinite.com.

Potrivit oficialilor, este posibil ca marinarul să fi căzut de la bordul vasului marţi după-amiază, având în vedere că membrii echipajului i-au observat dispariţia în jurul orei 17.30.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici