Marine Le Pen denunţă persecuţii politice, în contextul unei investigaţii care vizează partidul său

Autorităţile franceze au declanşat o investigaţie care vizează fraude comise de formaţiunea Frontul Naţional, liderul partidului populist, Marine Le Pen, unul dintre favoriţii scrutinului prezidenţial din Franţa, denunţând o campanie de calomniere, relatează cotidianul Le Parisien.

594 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen denunţă persecuţii politice, în contextul unei investigaţii care vizează partidul său

Marine Le Pen denunţă persecuţii politice, în contextul unei investigaţii care vizează partidul său

Procurorii francezi au iniţiat o investigaţie referitoare la abuz de încredere, escrocherii în formă organizată, fals şi uz de fals, vizând activităţile a 20 de angajaţi ai Parlamentului European care figurează în organigrama Frontului Naţional.

La începutul anului 2016, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a sesizat Oficiul European Anti-Fraudă (OLAF), pe fondul suspiciunilor că 20 de asistenţi ai unor europarlamentari membri ai Frontului Naţional primeau salarii fără să fi lucrat nici măcar o zi, prejudiciul fiind estimat la circa 7,5 milioane de euro.

Marine Le Pen, care potrivit sondajelor de opinie ar putea câştiga primul tur al scrutinului prezidenţial din Franţa dar l-ar pierde pe al doilea, a respins vehement acuzaţiile care riscă să o scoată din cursa electorală.

"Este o ruşine. Sunt acte de persecuţie politică", a reacţionat joi seară Marine Le Pen.

"Este caricatural că acest lucru se întâmplă în plină campanie electorală; este clar că obiectivul este strict politic", a adăugat Marine Le Pen, citată de ziarul Le Point, denunţând "metode politicianiste de persecuţie".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici