Marine Le Pen nu se poate baza nici pe voturile rudelor. Nepoata acesteia îl susţine pe Eric Zemmour, candidat de extremă dreapta

Candidatul de extremă dreapta la preşedinţia Franţei, Eric Zemmour, a obţinut sprijinul nepoatei lui Marine Le Pen, principalul său rival de extremă dreapta, evidenţiind opoziţia fracturată a preşedintelui Emmanuel Macron, care ar putea spori şansele de realegere ale acestuia.

800 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen nu se poate baza nici pe voturile rudelor. Nepoata acesteia îl susţine pe Eric Zemmour, candidat de extremă dreapta

Marion Marechal Le Pen şi-a anunţat sprijinul la un miting al susţinătorilor lui Zemmour la Toulon, în sudul Franţei, duminică. "Există o mare mişcare naţională în spatele candidaturii dumneavoastră", a declarat Marion Marechal Le Pen la mitingul din Toulon.

De asemenea, ea a declarat pentru revista Valeurs Actuelles că împărtăşeşte opiniile lui Zemmour cu privire la faptul că Franţa se confruntă cu o "bătălie a civilizaţiilor", scrie Reuters

"În ceea ce priveşte termenul de bătălie a civilizaţiilor, eu includ, evident, chestiuni legate de migraţie, cultură şi demografie", a declarat Marion Marechal Le Pen pentru Valeurs Actuelles.

Zemmour a racolat recent mai multe persoane din partidul de extremă-dreapta Rassemblement National al lui Marine Le Pen, deşi a început să piardă teren şi în sondajele de opinie.

Scindările dintre partidele de extremă-dreapta din Franţa, împreună cu diviziuni similare în rândul partidelor de stânga, cum ar fi Parti Socialiste şi partidul de stânga mai dură La France Insoumise, sunt văzute ca fiind în beneficiul lui Macron.

Sondajele de opinie indică faptul că Macron va fi reales în aprilie. Un sondaj publicat în acest weekend de ziarul Le Monde a arătat că avansul lui Macron faţă de candidaţii rivali a crescut în urma invaziei Rusiei în Ucraina.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici