Mark Tkaciuk: Schimbarea denumirii limbii ar putea duce la unirea Moldovei cu România

Schimbarea denumirii limbii din moldovenească în română ar duce la unirea Republicii Moldova cu România, a declarat deputatul comunist Mark Tkaciuk, pentru postul rus de radio Ecoul Moscovei, relatează PRO TV Chişinău.

30 afișări
Imaginea articolului Mark Tkaciuk: Schimbarea denumirii limbii ar putea duce la unirea Moldovei cu România

Mark Tkaciuk, deputat comunist: Schimbarea denumirii limbii ar putea duce la unirea Moldovei cu România (Imagine: ProTV Chişinău)

Declaraţia deputatului comunist intervine după ce preşedintelele interimar Mihai Ghimpu a declarat că optează pentru o nouă Constituţie care să prevadă, printre altele, şi schimbarea denumirii limbii de stat din moldovenească în română.

Potrivit lui Mark Tkaciuk, între limba româna şi cea moldovenească nu există nici o diferenţă, dar ideea limbii române a apărut mult mai târziu, în alte condiţii istorice, pe un alt teritoriu, în momentul constituirii statului român.

"La ora actuală, în Republica Moldova la putere se află unioniştii, adică adepţii unirii cu România, de asta pentru ei sunt importante astfel de lucruri simbolice, ca limba. Şi în condiţiile în care limba moldovenească şi română sunt foarte apropiate, adică aproape identice, atunci de ce să nu o redenumeşti, în pofida părerii majorităţii populaţiei", s-a întrebat deputatul comunist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici