Masca devine obligatorie la terasele din Madrid, iar discotecile trebuie să păstreze datele clienţilor

  • Atât în spaţiul public, cât şi acasă reuniunile pot avea maximum 10 participanţi
  • Barurile şi discotecile se închid la 1:30, iar clienţii trebuie să fie înregistraţi cu un document de identitate şi numărul de telefon
  • Numărul infectaţilor a crescut de 4 ori în ultima săptămână, iar autorităţile pregătesc două spitale noi şi caută epidemiologi
487 afișări
Imaginea articolului Masca devine obligatorie la terasele din Madrid, iar discotecile trebuie să păstreze datele clienţilor

Masca devine obligatorie la terasele din Madrid, iar discotecile trebuie să păstreze datele clienţilor

Madridul era una din puţinele regiuni spaniole în care masca trebuia purtată doar în interior, în transportul public şi în locurile aglomerate. Evoluţia rapidă a celor 11 focare de Covid-19 din regiune obligă însă autorităţile să ia măsuri mult mai drastice.
 
Preşedintele guvernului regional de la Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunţat că masca trebuie purtată în toate spaţiile publice, inclusiv la terase, iar grupurile nu pot fi mai mari de 10 persoane. Începând de joi se aplică noi reguli şi la discoteci şi barurile de noapte. Acestea trebuie să închidă cel târziu la 1:30 şi să înregistreze datele de identitate ale clienţilor.
 
Cei care frecventează localurile de noapte vor trebui să lase şi un număr de telefon în eventualitatea apariţiei unei infectări cu Sars-Cov-2.
 
Ca să facă faţă noului val de îmbolnăviri, guvernul madrilen a anunţat că va angaja până la 360 de epidemiologi care se vor ocupa de anchetarea tuturor cazurilor noi de Covid-19. De asemenea, Isabel Díaz Ayuso a promis că se vor face noi achiziţii de material medical şi că se vor crea două spitale speciale pentru Covid-19.
 
O măsură criticată de specialişti, dar şi de OMS, este crearea unui carnet asociat la cardul sanitar al madrilenilor. Guvernul regional a anunţat că va fi exista un fel de carnet pentru cei care au avut boala, cu testele la care au fost supuşi, dar şi cu informaţia privind posibila existenţă a anticorpilor.
 
Decizia este considerată drept inutilă de specialiştii care amintesc faptul că anticorpii dispar după o anumită perioadă şi că poate promova discriminarea persoanelor care au suferit de Covid-19.
 
Regiunea Madrid a înregistrat 1381 de cazuri în decurs de o săptămână, iar în lunile cele mai grele ale pandemiei a avut peste 8400 de decese. Acum sunt 128 de pacienţi internaţi, la Madrid, şi 27 la Terapie Intensivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici