Măsuri de securitate la Paris înainte de meciul Franţa-Maroc de la Cupa Mondială de fotbal

Poliţia din Franţa s-a pregătit miercuri pentru semifinala Cupei Mondiale de fotbal împotriva Marocului. Măsurile speciale au fost luate după altercaţiile de săptămâna trecută care au urmat victoriei marocane din sferturile de finală în meciul cu Portugalia.

157 afișări
Imaginea articolului Măsuri de securitate la Paris înainte de meciul Franţa-Maroc de la Cupa Mondială de fotbal

Măsuri de securitate la Paris înainte de meciul Franţa-Maroc de la Cupa Mondială de fotbal

Aproximativ 10.000 de ofiţeri de poliţie vor fi mobilizaţi la nivel naţional, dintre care 5.000 de persoane vor fi detaşate în regiunea Ile-de-France, în jurul Parisului, şi aproximativ 2.200 în capitală. Este un număr dublu faţă de meciurile anterioare de la Cupa Mondială, a declarat ministrul de interne Gerald Darmanin la televiziunea France 2.

„Prietenii noştri marocani, la fel şi suporterii francezi, sunt bineveniţi să organizeze o petrecere şi treaba noastră nu este să-i împiedicăm să petreacă... dar acest lucru va trebui să se facă în bune condiţii de securitate", a declarat Darmanin, potrivit Reuters.

Darmanin a mai declarat că bulevardul Champs Elysees din Paris, locul în care se adună de obicei suporterii, nu va fi închis miercuri. Totuşi, strada ar putea fi închisă duminică seara, după finala Cupei Mondiale.

Prefectura de poliţie din Paris a anunţat că forţele de securitate se vor concentra pe Champs Elysees pentru a preveni vandalismul şi agresiunile. De asemenea, pentru a preveni ambuteiajele în centrul oraşului, mai multe ieşiri ale inelului periferic din jurul Parisului vor fi închise începând cu ora 22.00 CET, iar accesul la unele staţii de metrou va fi limitat. Totodată, aproximativ 500 de puncte de control vor fi amplasate în Paris şi în alte zone, iar fanii vor fi percheziţionaţi pentru a căuta artificii şi bombe fumigene.

Săptămâna trecută, poliţiştii au avut probleme cu suporterii marocani. Ciocnirile au izbucnit la Paris pe 10 decembrie după ce Marocul a învins Portugalia. Sărbătorirea victoriei cu steaguri şi claxoane s-a transformat în violenţe pe străzi. Fanii s-au certat cu poliţiştii şi au lovit vitrinele magazinelor, forţând poliţia să folosească gaze lacrimogene.

Franţa are o mare comunitate marocană, concentrată în principal în jurul Parisului şi în zona coastei mediteraneene. Se estimează că numărul franco-marocanilor şi marocanilor care trăiesc în Franţa se ridică la aproximativ 1 milion.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici