Medicii din Spania s-au săturat de politicieni. Medic: „Rezultatul disputelor este creşterea numărului de morţi de Covid-19”

  • "Voi luaţi deciziile, dar habar nu aveţi” - acesta este mesajul dur adresat politicienilor spanioli de către medicii, care văd cum valul doi al pandemiei continuă să urce tot mai sus.
  • Spania a raportat după weekend peste 23 de mii de cazuri de Covid-19, iar OMS mărturiseşte că nu înţelege de ce restricţiile nu au efect
  • Medicii spanioli au găsit însă problema: disputele politice dintre aleşi.
1515 afișări
Imaginea articolului Medicii din Spania s-au săturat de politicieni. Medic: „Rezultatul disputelor este creşterea numărului de morţi de Covid-19”

Medicii din Spania s-au săturat de politicieni. Medic: „Rezultatul disputelor este creşterea numărului de morţi de Covid-19”

Este de neinteles faptul ca Spania are cele mai dure restricţii sanitare, dar si cele mai multe infectari din Europa, iar medicii spun ca administraţia nu mai are acum nicio scuză ca să fie suprinsă de un nou val de infectari si decese.
 
55 de organizaţii din sistemul sanitar au semnat un manifest prin care cer administraţiei să asculte de experţi în lupta cu pandemia.
 
Medicii de familie denunţă faptul că sunt asediaţi de pacienţi zilnic şi că nu au nici personal şi nici sprijinul administraţiei.
 
„Rezultatul disputelor este creşterea numărului de morţi. Cresc internările şi mortalitatea. Nu ne putem permite asta. Politicienii trebuie să decidă în politică şi să-i lase pe experţii sanitari să decidă în domeniul sanitar”, a afirmat Salvador Tranche Iparraguirre, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie (SEMFYC), potrivit corespondentului Mediafax.
 
170.000 de angajaţi din sistemul sanitar spaniol denunţă lipsa unei strategii comune şi avertizează că sezonul rece poate fi un adevărat tsunami de morţi.
 
„Următoarele luni pot crea un adevărat tsunami pentru că vom avea sezon rece, presiunea gripei şi Covid. Şi la asta să adăugăm extenuarea personalului sanitar. Ne aflăm în faţa furtunii perfecte, dar eu totuşi vreau să fiu optimist.
 
Observăm că persoanele care se vaccinează împotriva gripei, în special bătrânii, dacă se infectează apoi cu Covid, simptomele sunt mult mai uşoare”, a mai spus Salvador Tranche Iparraguirre.
 
Medicii s-au săturat să lupte singuri cu pandemia şi vor de la politicieni să încheie un armistiţiu şi să se unească împotriva pandemiei.
 
Dincolo de criza actuală există şi speranţă. Măştile şi distanţarea socială au fost efective împotriva gripei în emisfera sudică, iar vaccinul antigripal poate fi un aliat important.
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici