Medvedev a ordonat încetarea operaţiunilor militare din Georgia (Video)

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat marţi că a ordonat încetarea operaţiunilor militare din Georgia, a anunţat Kremlinul.

26 afișări
Imaginea articolului Medvedev a ordonat încetarea operaţiunilor militare din Georgia (Video)

Medvedev a ordonat încetarea operaţiunilor militare din Georgia (Imagine: Mediafax/AFP)

"Pe baza rapoartelor voastre, am luat decizia de a pune capăt operaţiunii menite să forţeze autorităţile georgiene (să accepte) pacea", i-a spus Medvedev ministrului rus al Apărării, Anatoli Serdiukov, potrivit unui purtător de cuvânt al Kremlinului.

O purtătoare de cuvânt a Înaltului Reprezentant UE pentru Politică Externă, Javier Solana, a declarat că Medvedev i-a confirmat acestuia că a dispus încheierea operaţiunilor militare.

"Medvedev i-a confirmat într-o conversaţie telefonică lui Solana că a dispus încetarea operaţiunilor militare. Convorbirea telefonică tocmai s-a încheiat", a declarat Cristina Gallach, purtătoarea de cuvânt a lui Solana.

"Solana a salutat această decizie. El a reamintit importanţa păcii şi stabilităţii în regiune şi a evocat disponibilitatea UE de a contribui activ pentru găsirea unei soluţii la această criză", a spus ea.

Uniunea Europeană ceruse încetarea imediată a focului şi a făcut apel către Rusia să respecte integritatea teritorială a Georgiei.

Medvedev a făcut anunţul în timp ce preşedintele francez Nicolas Sarkozy, care deţine preşedinţia semestrială a UE, a sosit la Moscova în încercarea de a media conflictul ruso-georgian.

Miniştrii europeni de Externe se vor întâlni de urgenţă miercuri, la Bruxelles, pentru a discuta pe tema acestei crize.

Medvedev condiţionează reglementarea completă a conflictului cu Georgia

Preşedintele Dmitri Medvedev, a declarat marţi că o reglementare completă a conflictului militar cu Georgia trebuie să îndeplinească două condiţii, inclusiv redesfăşurarea trupelor georgiene pe poziţiile anterioare confruntărilor, relatează Reuters.

"Putem discuta problema unei reglementări definitive dacă sunt îndeplinite două condiţii", a declarat Medvedev înainte de a se întâlni cu preşedintele francez, Nicolas Sarkozy.

"În primul rând, trupele georgiene trebuie să revină în poziţiile iniţiale şi să fie demilitarizate parţial. În al doilea rând, trebuie să semnăm un acord coercitiv privind neutilizarea forţei", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici