Medvedev critică declaraţiile lui Putin despre situaţia din Libia

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, consideră inacceptabil termenul de "cruciadă" folosit de premierul Vladimir Putin referindu-se la intervenţia occidentală în Libia.

100 afișări
Imaginea articolului Medvedev critică declaraţiile lui Putin despre situaţia din Libia

Medvedev critică declaraţiile lui Putin despre situaţia din Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform AFP, este pentru prima dată când Medvedev şi Putin au poziţii atât de diferite la un an de la alegerile prezidenţiale.

"Este inadmisibil să folosim termeni care fac trimitere la un conflict al civilizaţiilor, la expresii de genul «cruciade» sau altele. Este inacceptabil. În caz contrar, totul s-ar putea termina într-un mod mai rău decât situaţia actuală. Toată lumea trebuie să aibă în minte acest lucru. Trebuie să dăm dovadă de cea mai mare prudenţă în ceea ce priveşte situaţia din Libia. Consider că rezoluţia ONU reflectă interpretarea noastră despre situaţia din Libia, dar nu în totalitate. De aceea nu am utilizat dreptul de veto", a spus Medvedev.

Premierul rus, Vladimir Putin, consideră că rezoluţia ONU privind Libia "reaminteşte de apelurile la cruciade din Evul Mediu", iar evenimentele aflate în desfăşurare în Libia demonstrează necesitatea consolidării capacităţii de apărare a Rusiei.

Aflat la o reuniune privind programele de armament, desfăşurată în Siberia, el a afirmat că "rezoluţia Consiliului de Securitate este deficitară, permite orice şi reaminteşte de apelurile la cruciade din Evul Mediu".

"De fapt, permite intervenţia militară într-un stat suveran", a spus Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici