Medvedev: Exerciţiile NATO din Georgia sunt o "provocare grosolană"

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a apreciat joi că exerciţiile militare ale NATO, prevăzute în Georgia, sunt o "provocare grosolană".

15 afișări
Imaginea articolului Medvedev: Exerciţiile NATO din Georgia sunt o "provocare grosolană"

Medvedev: Exerciţiile NATO din Georgia sunt o "provocare grosolană" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Exerciţiile NATO prevăzute în Georgia, chiar dacă se încearcă să ne convingă de contrariul, sunt o provocare grosolană. Nu trebuie conduse exerciţii acolo unde a avut loc un război", a declarat preşedintele rus.

Rusia solicită anularea acestor manevre prevăzute pentru perioada 6 mai-1 iunie, în apropiere de Tbilisi.

Exerciţiile urmează să aibă loc în cadrul Parteneriatului pentru Pace al NATO. Alianţa Nord-Atlantică subliniază faptul că manevrele sunt prevăzute de un an şi că Moscova a fost anunţată.

Rusia şi Georgia s-au confruntat în august 2008 într-un scurt război, care a dus la deteriorarea relaţiilor dintre NATO şi Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici