Medvedev, subordonatul lui Putin într-o problemă de matematică a unui profesor rus

Un profesor rus a fost somat de autorităţi să retragă de pe site-ul său de Internet o problemă de matematică al cărei enunţ sugera că premierul Vladimir Putin este de fapt conducătorul ţării.

27 afișări
Imaginea articolului Medvedev, subordonatul lui Putin într-o problemă de matematică a unui profesor rus

Medvedev, subordonatul lui Putin într-o problemă de matematică a unui profesor rus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Medvedev trebuie să ghicească numerele imaginate de Putin, în caz contrar el va fi demis din postul său de preşedinte. Cum îşi poate salva el postul ?", potrivit enunţului problemei propuse pe site-ul său de Grigori Cepişev, care conduce un club de matematică pentru copiii din Sankt-Petersburg.

"Nu era nimic legat de politică în această problemă de matematică pe care am inventat-o împreună cu colegii mei pentru copii. S-a vrut pur şi simplu ca problemele să fie mai amuzante, mai interesante pentru elevi", a explicat Grigori Cepişev.

El a declarat însă că a fost nevoit să elimine miercuri seară această problemă de pe site-ul de Internet al clubului, "la cererea autorităţilor".

Numeroşi analişti continuă să îl considere pe Vladimir Putin, actual prim-ministru, drept adevăratul conducător al ţării.

Putin a lăsat să se înţeleagă, la apropierea alegerilor prezidenţiale din 2012, că ar putea să se întoarcă la Kremlin, după cele două mandate consecutive autorizate de Constituţie, din perioada 2000-2008.

Versiunea integrală a enunţului problemei este următoarea: "Vladimir Putin imaginează trei numere din două cifre: a, b, c. Dmitri Medvedev trebuie să îi spună alte numere X, Y, Z, apoi Putin îi va spune care este suma aX+bY+cZ. Medvedev trebuie să ghicească numerele imaginate de Putin, în caz contrar el va fi demis din postul său de preşedinte. Cum îşi poate salva el postul ?".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici