Membri ai Brigăzilor Martirilor Al-Aqsa care plănuiau atacuri inclusiv sinucigaşe, arestaţi în Italia

Poliţia italiană a arestat trei palestinieni despre care susţine că „plănuiau atacuri într-o ţară nespecificată”. Cei trei bărbaţi, care locuiau la 120 km de Roma, au înfiinţat o celulă a Brigăzilor Martirilor Al-Aqsa, se arată într-un comunicat al poliţiei italiene.

368 afișări
Imaginea articolului Membri ai Brigăzilor Martirilor Al-Aqsa care plănuiau atacuri inclusiv sinucigaşe, arestaţi în Italia

Membri ai Brigăzilor Martirilor Al-Aqsa care plănuiau atacuri inclusiv sinucigaşe, arestaţi în Italia

Organizaţia Brigăzile Martirilor Al-Aqsa are legături cu mişcarea palestiniană Fatah şi este considerată o grupare teroristă de către Israel, Uniunea Europeană şi Statele Unite.

Poliţia a declarat că cei trei palestinieni au fost acuzaţi de ”conspiraţie criminală în scopuri teroriste sau de subminare a ordinii democratice”, ceea ce presupune pedepse cu închisoarea de până la 15 ani, relatează Reuters.

„Suspecţii s-au angajat în activităţi de prozelitism şi propagandă şi au planificat atacuri, inclusiv atacuri sinucigaşe, împotriva unor ţinte civile şi militare pe teritoriu străin”, a precizat poliţia italiană.

Unul dintre cei trei bărbaţi este căutat de Israel, iar un tribunal italian examinează o cerere de extrădare a acestuia, se mai arată în comunicat.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici