Duma de Stat a Rusiei propune un nou plan de bătaie după prezidenţiale: Ce implică ,,de-occidentalizarea”

Şeful Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, a trimis o scrisoare adresată preşedintelui rus Vladimir Putin, în care propune întărirea controlului de stat şi confruntarea cu ţările occidentale după alegerile prezidenţiale din Rusia din această săptămână, notează PravdaUA.

3896 afișări
Imaginea articolului Duma de Stat a Rusiei propune un nou plan de bătaie după prezidenţiale: Ce implică ,,de-occidentalizarea”

Duma de Stat a Rusiei propune un nou plan de bătaie după prezidenţiale: Ce implică ,,de-occidentalizarea”

Scrisoarea a fost interceptată de activiştii Cyber Resistance, iar Centrul Naţional de Rezistenţă din Ucraina a dezvăluit că Volodin a propus o ,,de-occidentalizare” după alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestei săptămâni, scrie PravdaUA.

Planul ar include, printre altele, o naţionalizare sporită a economiei, suveranizarea ştiinţei, culturii şi artei şi creşterea rolului statului în dezvoltarea acestora, întărirea cenzurii, în special în ceea ce priveşte televiziunea şi internetul şi abordarea problemei mişcărilor de opoziţie.

Potrivit lui Volodin, comisiile Dumei de Stat sunt gata să susţină această iniţiativa şi să înceapă elaborarea proiectelor de legi.

Conform Centrului Naţional de Rezistenţă din Ucraina, scrisoarea lui Volodin se bazează pe conceptul pregătit de Institutul de Informaţii Ştiinţifice privind Ştiinţele Sociale (INION, în rusă). Potrivit acestuia, provocările cu care se confruntă Rusia sunt similare cu provocările din timpul ,,Marelui Război Patriotic". Se spune că sprijinul acordat de Occident Ucrainei întârzie finalizarea rapidă a ,,operaţiunii militare speciale", că Occidentul consideră Ucraina ca un obiect de investiţii şi a investit deja atât de mulţi bani încât nu va da înapoi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici