Membru al Camerei Lorzilor, acuzat de un coleg laburist că a violat copii în Palatul Westminster

Un parlamentar laburist britanic, Lord Janner, ar fi "violat şi torturat" copii în sediul Legislativului, susţine alt parlamentar laburist, Simon Danczuk, relatează Sky News online.

227 afișări
Imaginea articolului Membru al Camerei Lorzilor, acuzat de un coleg laburist că a violat copii în Palatul Westminster

Membru al Camerei Lorzilor, acuzat de un coleg laburist că a violat copii în Palatul Westminster (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serviciul Procuraturii Coroanei (CPS) a anunţat în aprilie că Lord Janner nu va fi judecat pentru acuzaţiile de abuz asupra unor copii la Palatul Westminster, deoarece suferă de demenţă. Însă Mail on Sunday a dezvăluit în weekend că, în pofida "severităţii" problemei sale de sănătate, acesta a venit la Parlament după anunţul CPS.

"M-am întâlnit cu membri ai Poliţiei din Leicestershire şi am discutat acuzaţiile. Au fost agresaţi, violaţi şi torturaţi copii, unii chiar în clădirea în care ne aflăm acum", a declarat Danczuk. Unul dintre principalii promotori ai campaniei vizând abuzuri sexuale comise în trecut, Danczuk a apreciat că decizia de a nu-l ancheta pe Lord Janner ofensează "toate principiile justiţiei".

"Lucrul şocant este că CPS admite că martorii nu sunt de încredere, că Janner ar trebui să fie anchetat, dar refuză să deschid un caz", a continuat el. "Ştiu că poliţia este furioasă în legătură cu aceste lucruri şi are dreptate", a mai spus Danczuk.

Parlamentarul din Rochdale a spus într-o dezbatere la Westminster Hall că, în opinia sa, este necesar ca justiţia să organizeze o procedură care să stabilească dacă Lord Janner este apt să fie judecat sau nu. El a îndemnat la organizarea unui proces care să le ofere victimelor o alinare şi a criticat-o pe Alison Saunders, directorul procuraturii publice (DPP), care a declarat că acest lucru nu ar fi în interesul public.

"Dacă Lordul Janner este într-adevăr prea bolnav ca să fie anchetat, atunci de ce nu stabileşte justiţia acest lucru? Acest lucru ar clarifica îndoielile care continuă să existe, de exemplu, cu privire la motivul pentru care a vizitat oficial Parlamentul după ce a fost declarat inapt să fie judecat", le-a spus el parlamentarilor. "De ce este apt să contribuie la procesul legislativ în Camera Lorzilor, dar nu este apt să se prezinte în faţa legii?", a adăugat el.

Potrivit Sky News, CPS îşi revizuieşte deciziile de a nu-l acuza pe membrul Camerei Lorzilor, în vârstă de 86 de ani, în urma furiei publicului faţă de faptul că acesta nu va fi anchetat pentru presupuse abuzuri comise între anii '60 şi '80.

Un judecător neozeelandez, Lowell Goddard, care efectuează o anchetă independentă cu privire la abuzuri sexuale asupra unor copii, a anunţat că va investiga acuzaţii formulate împotriva Lordului Janner şi că l-ar putea chema să depună mărturie.

Familia Lordului Janner neagă că acesta şi-a folosit calitatea de parlamentar din Leicester pentru a comite abuzuri asupra unor băieţi la o casă de copii din regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici