Merkel consideră situaţia din estul Ucrainei "extrem de instabilă" şi îndeamnă la noi eforturi

Cancelarul german Angela Merkel consideră situaţia din estul Ucrainei "extrem de instabilă", în pofida armistiţiului care a intrat în vigoare duminică, şi apreciază că sunt necesare eforturi suplimentare pentru detensionare, relatează Ukrinform în pagina electronică.

874 afișări
Imaginea articolului Merkel consideră situaţia din estul Ucrainei "extrem de instabilă" şi îndeamnă la noi eforturi

Merkel consideră situaţia din estul Ucrainei "extrem de instabilă" şi îndeamnă la noi eforturi (Imagine: Mediafax Foto/Hepta)

"Situaţia (din estul Ucrainei) este extrem de instabilă. Dar nu este (un lucru) surprinzător", a declarat cancelarul german într-o conferinţă de presă luni, referindu-se la situaţia din zona oraşului Debalţeve.

"De la bun început a fost clar că avem de lucru mult", a continuat ea.

"Am spus întotdeauna că nu există garanţii că eforturile noastre vor avea succes", a spus cancelarul, apreciind că "va fi un drum extrem de dificil".

Cinci membri ai forţelor de securitate ucrainene au fost ucişi, iar alţi 22 răniţi în lupte cu separatişti proruşi, după intrarea în vigoare - duminică - a armistiţiului semnat joi la Minsk, a declarat luni un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Conflictul armat din estul Ucrainei s-a soldat cu 5.617 morţi, dintre care 63 de copii, începând de la jumătatea lui aprilie, când s-a declanşat, şi până la 12 februarie, a anunţat ONU.

În plus, aproximativ 13.400 de persoane, între care 159 de copii, au fost rănite în luptele care au avut loc între armata ucraineană şi rebelii proruşi din regiunile Lugansk şi Doneţk, potrivit Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Deteriorarea situaţiei umanitare afectează 5,2 milioane de persoane din cele două regiuni din estul Ucrainei, mai anunţă OCHA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici