Metroul din Lisabona, paralizat de o grevă faţă de măsurile de austeritate

Metroul din Lisabona era paralizat, joi dimineaţă, de o grevă organizată ca protest faţă de reducerile salariale decise de Guvernul socialist condus de Jose Socrates, care a demisionat miercuri seara după ce Parlamentul a respins planul său de austeritate.

34 afișări
Imaginea articolului Metroul din Lisabona, paralizat de o grevă faţă de măsurile de austeritate

Metroul din Lisabona, paralizat de o grevă faţă de măsurile de austeritate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toate staţiile de metrou din capitala Portugaliei erau închise joi, greva urmând să dureze până la ora 11.00 (13.00, ora României).

"Acest lucru nu înseamnă că există o participare de sută la sută la grevă, ci că nu există personal suficient pentru garantarea condiţiilor de securitate", explică un purtător de cuvânt al metroului din Lisabona.

Angajaţii companiilor publice de transport au început miercuri o nouă serie de greve faţă de politica de austeritate a Guvernului, care a redus cu cinci la sută salariile angajaţilor din sectorul bugetar.

Miercuri, traficul feroviar a fost perturbat la nivel naţional din cauza unei greve a mecanicilor de locomotivă.

Vineri, angajaţii companiei feroviare de stat şi cei ai companiei care gestionează infrastructura feroviară au anunţat că vor organiza o grevă.

Premierul portughez, Jose Socrates, şi-a anunţat miercuri seara demisia, la mai puţin de două ore după ce Parlamentul a respins noul său program de austeritate, menit să "garanteze" reechilibrarea finanţelor publice şi să evite un apel la ajutor extern.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici