Michelle Obama, la cumpărături ecologice însoţită de zeci de vehicule ale serviciilor secrete

Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, a mers joi la cumpărături într-o piaţă de legume ecologice din apropiere de Washington, după ce serviciile secrete şi poliţia au percheziţionat zona şi au blocat circulaţia pe o stradă, scrie Washington Post în ediţia electronică.

16 afișări
Imaginea articolului Michelle Obama, la cumpărături ecologice însoţită de zeci de vehicule ale serviciilor secrete

Michelle Obama, la cumpărături ecologice însoţită de zeci de vehicule ale serviciilor secrete (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Washington Post, serviciile secrete şi poliţia din Washington au sosit la faţa locului cu zeci de maşini, au blocat circulaţia pe două străzi şi intrarea în staţia de metrou McPherson Square. Efectivele au percheziţionat zona din faţa Departamentului pentru Afacerile Veteranilor cu câini special dresaţi pentru depistarea bombelor, au blocat accesul pietonilor şi s-au poziţionat pe acoperişul clădirilor pentru a supraveghea perimetrul. Chiar dacă piaţa agroalimentară era situată în apropierea Casei Albe, Prima Doamnă s-a urcat în limuzina blindată şi a sosit în piaţă, însoţită de o escortă cu girofaruri.

"Acum, haideţi să cumpărăm nişte mâncare", le-a spus Michelle Obama celor câteva sute de persoane care veniseră să asiste. "Haideţi să cumpărăm!"

Prima Doamnă a luat un coş de nuiele şi s-a îndreptat spre un cort de unde l-a încărcat cu pere organice asiatice, roşii "cherry", cartofi, ouă şi două legături de napi. Ea a lăsat produsele unui consilier, care le-a achitat, în timp ce Michelle Obama s-a îndreptat spre limuzină.

Soţia preşedintelui a încurajat grupul Freshfarm Markets, care administrează mai multe pieţe agroalimentare, să amplaseze mai multe standuri în apropierea Casei Albe, ajutând la obţinerea aprobărilor pentru blocarea accesului pe bulevardul Vermond în fiecare joi la o oră de vârf. Potrivit Washington Post, rezultatul a fost chiar diferit de cel al organizării unei pieţe de producători. Luând în calcul toate eforturile logistice, fiecare roşie pe care a cumpărat-o are o amprentă de dioxid de carbon de câteva tone.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici