Michelle Obama va conduce delegaţia americană la Jocurile Olimpice de la Londra

Prima Doamnă a Statelor Unite Michelle Obama va conduce delegaţia americană la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, a anunţat aceasta marţi, în cadrul unei întâlniri la Washington cu soţia premierului britanic, Samantha Cameron.

170 afișări
Imaginea articolului Michelle Obama va conduce delegaţia americană la Jocurile Olimpice de la Londra

Michelle Obama (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Michelle Obama se va afla la Londra pentru ceremoniile de deschidere ale jocurilor de vară care vor începe la 27 iulie. Aceasta va fi ocazia ei de a vorbi despre campania "Let's Move!" care vizează lupta împotriva obezităţii mai ales la tinerii americani.

"În lunile următoare, voi vorbi cu americani din întreaga ţară pentru a îi încuraja pe cei tineri să se bazeze pe acest spirit olimpic pentru a trece la acţiune", a declarat Michelle Obama.

"Cum spune şi sloganul olimpic «Important nu este cine câştigă, ci cine participă» iar aceasta nu vrea să spună că putem privi de pe margine, aceasta spune că trebuie să ne ridicăm şi să fim activi", a continuat ea.

Casa Albă a declarat că formula completă a delegaţiei Statelor Unite va fi anunţată în lunile următoare.

În mod tradiţional în Statele Unite, primele doamne conduc delegaţiile olimpice. Acesta a fost cazul pentru Laura Bush la Torino în 2006 şi Hillary Clinton la Lillehammer în Norvergia în 1994.

Michelle Obama şi Samantha Cameron s-au întâlnit marţi în timp ce soţii lor asistau la un meci de baschet în Ohio (nord) cu ocazia unei vizite de trei zile, de marţi până joi, a premierului britanic în Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici