Microbuz cu explozibil, reţinut în Georgia. Maşina era destinată unor atacuri în Rusia şi a tranzitat şi România

Serviciul de Securitate al Georgiei a anunţat reţinerea unui microbuz cu explozivi care călătorea pe ruta "Odesa - Voronej", anunţă NEXTA.

1360 afișări
Imaginea articolului Microbuz cu explozibil, reţinut în Georgia. Maşina era destinată unor atacuri în Rusia şi a tranzitat şi România

Microbuz cu explozibil, reţinut în Georgia. Maşina era destinată unor atacuri în Rusia şi a tranzitat şi România

Explozibilul ar fi fost folosit pentru atacarea unor obiective de pe teritoriul Rusiei, iar cetăţeni din Georgia, Ucraina şi Armenia au fost implicaţi în transportul lui către Rusia prin teritoriul Georgiei. 

Potrivit serviciilor de securitate georgiene, "explozibilii au fost aduşi din Odesa prin România, Bulgaria şi Turcia", iar apoi au ajuns în Georgia. 

De asemenea, se presupune că deputatul ucrainean Andriy Sharashidze ar fi organizat transportul containerelor cu explozibili, mai menţionează NEXTA.

Ucraina a folosit în octombrie 2022 o maşină încărcată cu explozibil pentru a distruge podul peste Strîmtoarea Kerci. Atunci, explozibilul a plecat tot din Odesa dar a ajuns în Bulgaria cu o navă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici