Microsoft face o ofertă uriaşă pentru a cumpăra compania care a creat jocul Call of Duty

Microsoft a făcut o ofertă uriaşă pentru a cumpăra compania care a creat jocul popular Call of Duty, potrivit BBC.

1455 afișări
Imaginea articolului Microsoft face o ofertă uriaşă pentru a cumpăra compania care a creat jocul Call of Duty

Microsoft face o ofertă uriaşă pentru a cumpăra compania care a creat jocul Call of Duty

Microsoft a făcut o nouă ofertă de cumpărare a companiei Activision Blizzard, după ce oferta sa iniţială de 69 de miliarde de dolari a fost respinsă de autoritatea britanică de supraveghere a concurenţei.

Autoritatea pentru concurenţă şi pieţe (CMA) a confirmat marţi că oferta iniţială a Microsoft pentru producătorul Call of Duty a fost blocată. Autoritatea a anunţat că va analiza noua ofertă, precizând că „aceasta nu este o undă verde".

În cadrul noii oferte, Microsoft nu va cumpăra drepturile pentru jocurile existente sau pentru jocurile noi stocate în cloud. De asemenea, o parte din produsele Activision va fi vândută producătorului de jocuri video Ubisoft. Ulterior, Ubisoft va avea dreptul să dea jocurile „tuturor furnizorilor de servicii de jocuri în cloud, inclusiv Microsoft".

Preluarea Activision Blizzard de către Microsoft ar fi cea mai mare de acest fel din istoria industriei jocurilor. Microsoft produce consola de jocuri Xbox şi vrea să cumpere Activision pentru a adăuga mai multe titluri la serviciul său de streaming Game Pass. Acesta le permite jucătorilor să descarce conţinut pe consolele şi telefoanele mobile.

Intenţia Microsoft a stârnit îngrijorare în domeniu. Compania Sony s-a opus deoaree Microsoft ar putea împiedica jocurile importante să fie disponibile pentru propria afacere PlayStation.

Modern Warfare 2, ultimul episod al seriei Call of Duty, a obţinut încasări de 1 miliard de dolari în weekendul de lansare, iar mai mult de jumătate din toate copiile vândute în Marea Britanie au fost pentru PlayStation.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici