Mii de litri de carburanţi, deversaţi în mare după trecerea uraganului Sandy

Uraganul Sandy a determinat scurgerea a zeci de mii de litri de carburanţi în mare, în timp ce numeroase rafinării de-a lungul coastei au fost deteriorate, a anunţat luni Paza de Coastă americană.

151 afișări
Imaginea articolului Mii de litri de carburanţi, deversaţi în mare după trecerea uraganului Sandy

Mii de litri de carburanţi, deversaţi în mare după trecerea uraganului Sandy (Imagine Arhiva: Mediafax Foto/AFP)

La rafinăria Phillips 66, fosta ConocoPhillips din Linden, în New Jersey, partea de est, a fost constatată "o scurgere de aproximativ 29.140 de litri de combustibil", anunţă un comunicat al US Coast Guards, care aparţine de Departamentului american pentru Securitate Internă, limitându-se să adauge că "Paza de Coastă continuă să supravegheze eforturile conduse de Phillips 66" pentru a curăţa zona.

Rafinăria Phillips 66, cu o capacitate de 238.000 de barili pe zi şi fiind una dintre cele mai importante din regiune, rămâne închisă până la un nou ordin din cauza unor operaţiuni de curăţare şi de reparare după trecerea uraganului Sandy.

De asemenea, scurgeri au fost constatate şi la o rafinărie a Motiva, o societate controlată de compania anglo-olandeză Shell, situată în apropiere de coastă la Sewaren, New Jersey.

"Produse petroliere şi apă sunt în curs de a fi recuperate de camioane prin aspiraţie dintr-o zonă secundară şi pompate în interiorul unui recipient de stocare", precizează comunicatul, notând că aproximativ 1,7 milioane de litri de amestec de petrol şi apă au fost pompate până duminică.

Joi, postul de televiziune CNN a anunţat că aproximativ 1,1 milioane de litri de carburanţi diesel provenind de la această rafinărie s-au deversat în largul New York-ului după trecerea Sandy, care a provocat spargerea unui rezevor.

Alte scurgeri au mai fost semnalate la un terminal de stocare al grupului de transport energetic Kinder Morgan de la Pertu Amboy, în New Jersey, situat la marginea coastei, şi aproximativ 2,9 milioane de litri (780.000 de galoane) de amestec de apă şi petrol au fost pompate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici