Mii de muncitori din Bangladesh ar putea ajunge în România în următoarele luni

Sute de muncitori din Bangladesh sunt angajaţi în fabrici sau în sectorul construcţiilor în România sau în Polonia, ţări care se confruntă cu un deficit de mână de lucru, după migrarea forţei de muncă din aceste state în vestul Europei, au anunţat marţi autorităţile din Bangladesh.

4 afișări
Imaginea articolului Mii de muncitori din Bangladesh ar putea ajunge în România în următoarele luni

Mii de muncitori din Bangladesh ar putea ajunge în România în următoarele luni

"Circa 100 de muncitori au plecat deja în România. Este pentru prima dată când populaţia noastră emigrează în Europa de Est pentru a lucra în fabrici", a declarat Salim Reza, din cadrul agenţiei guvernamentale pentru angajarea forţei de muncă.

"Suntem pe punctul de a trimite sute de muncitori din domeniul construcţiilor în Polonia, care se confruntă aparent cu un deficit de mână de lucru. A început un proces pentru plecarea muncitorilor spre Canada şi spre alte ţări dezvoltate", a adăugat el.

Agenţia de recrutare Al-Abbas International, care a descoperit posturile în România, apreciază că mii de muncitori din Bangladesh vor emigra spre această ţară europeană în următoarele luni, pentru a fi angajaţi în sectorul public sau construcţii.

Potrivit autorităţilor de la Dacca, România sau Polonia se confruntă cu o penurie de muncitori locali, care au emigrat în Marea Britanie, Spania sau Italia, pentru salarii mai mari.

Bangladesh, ţară din Asia de Sud cu o populaţie de 144 de milioane de locuitori, este unul dintre cele mai sărace state din lume, 40 la sută din populaţia sa trăind cu mai puţin de un dolar pe zi.

Aproximativ cinci milioane dintre cetăţenii din Bangladesh au emigrat în circa 100 de ţări, în special din Golful Persic şi sud-estul Asiei, însă majoritatea deţin locuri de muncă fără nici o calificare. În 2007, ei au trimis totuşi familiilor lor suma-record de 6,56 miliarde de dolari, care constituie peste jumătate din totalul exporturilor acestei ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici