Mii de persoane au protestat faţă de aderarea Muntenegrului la NATO - VIDEO

Mii de persoane au manifestat în faţa Parlamentului muntenegrean împotriva aderării la NATO, la câteva zile după ce mica ţară balcanică a fost invitată să se alăture Alianţei Nord-Atlantice, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty în pagina electronică.

649 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au protestat faţă de aderarea Muntenegrului la NATO - VIDEO

Mii de persoane au protestat faţă de aderarea Muntenegrului la NATO - VIDEO

Aproximativ 5.000 de persoane au dat curs, sâmbătă, apelului partidelor proruse de opoziţie, care cer organizarea unui referendum pe tema aderării ţării la blocul militar occidental.

"Muntenegrul va fi adus în pragul unui conflict", dacă Guvernul nu supune unui referendum aderarea ţării la NATO şi încearcă să adopte această decizie în Parlament, a ameninţat Andrija Madici, liderul Noului Partid Democratic Sârb, în faţa protestatarilor.

Această ţară adriatică, cu aproximativ 600.000 de locuitori, este împărţită pe tema aderării la Alianţa Nord-Atlantică din cauza relaţiilor în mod tradiţional strânse cu Rusia, dar şi din cauza bombardării Muntenegrului de către NATO în timpul Războiului din Kosovo, în 1999, când făcea parte din fosta Iugoslavie.

Protestatarii au scandat "Mama Rusia" şi au agitat bannere pe care se puteau mesaje ca "Nu războiului, nu NATO" şi "Asasini NATO".

"NATO ne-a invitat doar pentru a face rost de câţiva militari în plus împotriva Rusiei", a spus mulţimii fostul preşedinte Momir Bulatovici, un aliat al fostului lider sârb Slobodan Milosevici. "Trebuie să nu ne implicăm în acest joc", a îndemnat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici