Mii de persoane, prezente la funeraliile lui Silvio Berlusconi, în centrul oraşului Milano

Mii de persoane, printre care preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, şi premierul Giorgia Meloni au participat miercuri la funeraliile fostului prim-ministru Silvio Berlusconi, desfăşurate la Domul din Milano.

670 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane, prezente la funeraliile lui Silvio Berlusconi, în centrul oraşului Milano

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Coloana care a transportat sicriul cu trupul lui Berlusconi, decedat luni la vârsta de 86 de ani, a sosit de la reşedinţa Arcore la Domul din Milano în aproximativ 30 de minute, în contextul creării unui culoar special prin restricţionarea circulaţiei, potrivit agenţiei ANSA.

Membrii familiei Berlusconi, preşedintele Sergio Mattarella, premierul Giorgia Meloni, guvernatorul regiunii Lombardia, Attilio Fontana, şi primarul oraşului Milano, Giuseppe Sala, au fost prezenţi la funeraliile de stat. În Piaţa Domului, în centrul oraşului Milano, au fost prezente mii de persoane, care au aplaudat la venirea cortegiului.

"Silvio Berlusconi a fost cu siguranţă un om politic, un om de afaceri, un personaj notoriu. Dar, în acest moment de rămas-bun şi de rugăciune, ce putem spune despre Silvio Berlusconi? A fost un om cu dorinţă de viaţă, cu dorinţă de dragoste, cu dorinţă de bucurie. Acum, celebrăm taina împlinirii sale. Iată ce pot spune despre Silvio Berlusconi. Un om care acum îl întâlneşte pe Dumnezeu", a declarat Mario Delpini, Arhiepiscopul de Milano, potrivit publicaţiei La Repubblica.

"Premierul Berlusconi era un om genial, altruist, generos. (...) Pentru el, pesimismul nu exista", a declarat preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia, citat de cotidianul Corriere della Sera.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici