Mii de ucrainieni au ieşit în stradă pentru a arăta unitate poporului în faţa ameninţării ruseşti

Câteva mii de ucraineni s-au adunat sâmbătă la Kiev pentru a arăta unitatea populaţiei pe fondul temerilor legate de o invazie rusă, în timp ce liderul ucrainean le-a spus oamenilor să nu intre în panică şi a ripostat la ceea ce el a spus că este o abundenţă de previziuni sumbre despre război care sunt raportate în mass-media.

2606 afișări
Imaginea articolului Mii de ucrainieni au ieşit în stradă pentru a arăta unitate poporului în faţa ameninţării ruseşti

Foto: Twitter/ Denys Nazarenko

Tensiunea a crescut pe măsură ce Rusia a adunat peste 120.000 de soldaţi în apropierea Ucrainei şi a efectuat exerciţii pe scară largă. Statele Unite au declarat vineri că o invazie ar putea începe în orice moment. Rusia neagă că plănuieşte să invadeze.

Ucrainenii au mers prin centrul Kievului, scandând "Glorie Ucrainei" şi purtând steaguri ucrainene şi bannere pe care scria "Ucrainenii vor rezista" şi "Invadatorii trebuie să moară", relatează Reuters.

Statele Unite şi numeroase guverne occidentale şi-au îndemnat cetăţenii să părăsească Ucraina, iar Washingtonul a declarat sâmbătă că a ordonat plecarea majorităţii personalului ambasadei sale de la Kiev.

Şeful forţelor armate ucrainene, Valeri Zaluzhny, şi ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, au declarat că agresorul nu va cuceri Kievul, Odesa, Harkov sau orice alt oraş din Ucraina.

"Am întărit apărarea Kievului. Am trecut la pregătirea corespunzătoare pentru război. Prin urmare, suntem pregătiţi să întâmpinăm inamicii şi nu cu flori, ci cu Stingers, Javelins şi NLAW. Bine aţi venit în iad!", a declarat Zaluzhni, referindu-se la o serie de arme antirachetă şi antiaeriene primite din Occident.

Armata afirmă că serviciile de informaţii ucrainene şi armata deţin controlul situaţiei la graniţe, iar Kievul îşi coordonează acţiunile cu aliaţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici