Miliardarul Elon Musk participă la Summit-ul AI din Regatul Unit. Rishi Sunak avertizează asupra ameninţărilor Inteligenţei Artificiale

  • Giganţi Tech şi lideri politici se întâlnesc la Summit-ul AI din Marea Britanie.
  • Subiectele includ ameninţările viitoare şi prezente ale Inteligenţei Artificiale.
  • Printre cei prezenţi se numără Elon Musk şi Sam Altman de la OpenAI.
691 afișări
Imaginea articolului Miliardarul Elon Musk participă la Summit-ul AI din Regatul Unit. Rishi Sunak avertizează asupra ameninţărilor Inteligenţei Artificiale

Miliardarul Elon Musk participă la Summit-ul AI din Regatul Unit. Rishi Sunak avertizează asupra ameninţărilor Inteligenţei Artificiale

Summitul pentru Siguranţa Inteligenţei Artificiale de la Bletchley Park, desfăşurat de la 1 noiembrie 2023, salută peste 100 de personalităţi marcante din domeniile politicii şi afacerilor. Printre participanţi se numără mai-marii tehnologiei precum miliardarul Elon Musk, Sam Altman de la OpenAI, Demis Hassabis de la Google DeepMind, reprezentanţi ai Meta şi Tencent, alături de lideri politici precum vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen sau, un ministru chinez al tehnologiei. De la Summit vor lipsi prim-ministrul canadian Justin Trudeau, cancelarul german Olaf Scholz dar şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, scrie Skynews.

Evenimentul de două zile marchează prima întâlnire importantă din lume dedicată siguranţei AI. Prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak, consideră acest summit o oportunitate esenţială de a modela viitorul dezvoltării AI. Rapoartele sugerează că discuţiile de la summit vor sta la baza înfiinţării unui consiliu consultativ global pentru reglementarea inteligenţei artificiale, asemănător Grupului Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPCC).

Într-un discurs recent, Rishi Sunak a subliniat ameninţările distopice reprezentate de AI, cum ar fi teroriştii care folosesc arme biologice şi potenţiala pierdere a controlului asupra sistemelor AI. Cu toate acestea, el a fost avertizat să nu treacă cu vederea provocările actuale.

Mary Towers, ofiţer pentru drepturile de muncă la TUC, Organizaţia Naţională a Sindicatelor Britanice, a remarcat că, deşi abordarea riscurilor viitoare ipotetice este importantă, aceasta nu ar trebui să fie în detrimentul tratării problemelor curente. Au fost ridicate îngrijorări cu privire la siguranţa locurilor de muncă şi la impactul AI asupra întreprinderilor mici şi a industriilor creative.

TUC, împreună cu numeroşi experţi şi organizaţii, i-au adresat o scrisoare lui Sunak, exprimându-şi îngrijorarea că aceste grupuri au fost marginalizate şi că se simt umbriţi de puterea şi influenţa marilor firme de tehnologie iar riscurile şi daunele AI nu sunt departe – ele sunt resimţite aici şi acum.

De asemenea, înaintea evenimentului, prim-ministrul britanic a anunţat investiţii substanţiale în AI, în special pentru cercetarea cancerului şi a demenţei, dar şi pentru integrarea AI în şcoli. Cu toate acestea, teama ca AI să înlocuiască locurile de muncă rămâne o preocupare pentru o parte semnificativă a populaţiei.
Guvernul Regatului Unit se bazează pe autorităţile de reglementare existente pentru a impune principiile de siguranţă şi transparenţă AI, mai degrabă decât să sugereze noi legi. Între timp, alte ţări, inclusiv Statele Unite ale Americii, China dar şi Uniunea Europeană, merg mai departe cu propriile reglementări AI.

Summitul se va încheia joi, 2 noiembrie 2023, cu Rishi Sunak subliniind acordurile finale ale evenimentului, ulterior având loc o conversaţie cu magnatul Elon Musk pe platforma X, fosta Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici