Milioane de bucăţi de plastic au ajuns pe plajele din nord-vestul Spaniei

Milioane de bucăţi de plastic au ajuns pe plajele din nord-vestul Spaniei după ce un container a căzut în apă de pe un vapor. Sute de voluntari s-au mobilizat pentru a strânge resturile, potrivit Reuters.

1735 afișări
Imaginea articolului Milioane de bucăţi de plastic au ajuns pe plajele din nord-vestul Spaniei

Sursa foto: Facebook

Voluntarii s-au adunat în regiunea Galicia pentru a strânge granulele de plastic. Este vorba despre materialul folosit pentru a produce articole de zi cu zi, de la sticle de apă până la pungi de cumpărături.

Plasticul provine de la un container care a căzut din Toconao, o navă înmatriculată în Liberia. Accidentul a avut loc în largul coastelor Portugaliei luna trecută.

Vicepremierul Maria Jesus Montero a declarat pentru postul de stat TVE că guvernul este îngrijorat de posibile „repercusiuni grave”, dar nu ştie încă impactul exact şi dacă poluarea va afecta pescuitul. Autorităţile spaniole au fost acuzate că nu au intervenit rapid după ce au aflat despre accident.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici