Guvernul polonez interzice tăierile de arbori în cele mai vechi 10 zone forestiere ale ţării

Guvernul polonez a ordonat unei companii de stat care administrează peste 7 milioane de hectare din pădurile ţării să reducă exploatarea forestieră în cele mai vechi 10 zone. Guvernul îndeplineşte astfel o promisiune de campanie după alegerile din octombrie anul trecut, potrivit Reuters.

204 afișări
Imaginea articolului Guvernul polonez interzice tăierile de arbori în cele mai vechi 10 zone forestiere ale ţării

Guvernul polonez interzice tăierile de arbori în cele mai vechi 10 zone forestiere ale ţării

În total, 1,5% din pădurile administrate de stat vor beneficia de măsura de protecţie.

„Am decis să oprim exploatarea forestieră în cele mai valoroase zone de pădure. Este timpul să scoatem ferăstrăul din pădurile poloneze", a declarat luni ministrul Climei, Paulina Hennig-Kloska, într-un briefing de presă.

Hennig-Kloska a mai spus că decizia ministerului urmează să fie în vigoare timp de şase luni. Potrivit ministrului, este un prim pas înainte de o măsură definitiva care va limita şi mai mult exploatarea forestieră în pădurile bătrâne.

Sondajele arată că 75% dintre polonezi consideră că exploatarea forestieră ar trebui redusă. Premierul Donald Tusk a spus în repetate rânduri că guvernul său va spori protecţia pădurilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici