Militanţi islamişti somalezi consideră că sechestrarea unei nave musulmane este o crimă majoră

Insurgenţii islamişti somalezi, care consideră că atacarea unei nave cu proprietar musulman reprezintă o crimă majoră, au declanşat operaţiuni de căutare a piraţilor care au sechestrat, săptămâna trecută, petrolierul saudit Sirius Star, relatează BBC News Online.

11 afișări
Imaginea articolului Militanţi islamişti somalezi consideră că sechestrarea unei nave musulmane este o crimă majoră

Militanţi islamişti somalezi consideră că sechestrarea unei nave musulmane este o crimă majoră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al grupării al-Shahab, Abdelghafar Musa, a declarat că militanţii islamişti intenţionează să îi atace pe piraţi.

Aceştia cer o recompensă de mai multe milioane de dolari, în schimbul eliberării petrolierului Sirius Star, sechestrat cu o săptămână în urmă şi ancorat probabil în largul portului solamez Harardere. Petrolierul are la bord un echipaj internaţional format din 25 de persoane şi transportă ţiţei brut în valoare de 100 de milioane de dolari.

Potrivit unor informaţii neconfirmate, numeroşi luptători islamişti au venit în zona portului, într-o aparentă demonstraţie de forţă, afirmând că îi urmăresc pe piraţi. "Islamiştii au venit în căutarea piraţilor şi încercând să identifice locul unde se află nava saudită", a declarat un locuitor din zonă.

"Am văzut patru maşini cu islamişti, mergând prin oraş. Islamiştii spun că îi vor ataca pe piraţii care au sechestrat o navă musulmană", a adăugat el.

Alte informaţii indică faptul că în zona portului au ajuns şi membri ai altor miliţii locale, în încercarea de a obţine o parte din recompensă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici