Militanţii din Fâşia Gaza au lansat rachete spre Israel după violenţele de la frontieră între armata israeliană şi protestatari palestinieni

Militanţii din Fâşia Gaza au lansat mai multe rachete spre Israel după violenţele de vineri de la frontieră, între armata israeliană şi protestatari, soldate cu uciderea a patru palestinieni, informează agenţia de ştiri Dpa.

1163 afișări
Imaginea articolului Militanţii din Fâşia Gaza au lansat rachete spre Israel după violenţele de la frontieră între armata israeliană şi protestatari palestinieni

Militanţii din Fâşia Gaza au lansat rachete spre Israel după violenţele de la frontieră între armata israeliană şi protestatari palestinieni

Autorităţile militare de la Tel Aviv au transmis că între 10 şi 12 rachete au fost lansate, o parte dintre acestea fiind interceptate de sistemul antirachetă Iron Dome. Până în acest moment nu s-au înregistrat victime în urma atacului cu rachete.

Mai multe organizaţii militante palestiniene, inclusiv Hamas, au emis un comunicat comun în care se declară pregătite de război.

Patru palestinieni cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani au fost împuşcaţi mortal de armata israeilană în cursul protestelor desfăşurate vineri după-amiază la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel.

Aproximativ 16.000 de palestinieni au participat la protest, unii fiind violenţi. Zeci de protestatari au fost răniţi.

În Cisiordania, militari israelieni au fost implicaţi în confruntări cu activişti palestinieni într-un sat situat în apropierea oraşului Ramallah. Un palestinian a fost ucis, iar nouă au fost răniţi, doi fiind în stare critică.

Protestele violente de la graniţa Israelului cu Fâşia Gaza au început pe 30 martie 2018, atunci când mii de palestinienii din această enclavă au participat la o demostraţie numită "Marşul reîntoarcerii", de-a lungul barierei de securitate. De aproape şapte luni, protestele continuă cu intensitate crescută, aproximativ 200 de palestinienii fiind ucişi până acum în încleştări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici