Militar rus, acuzat de crime de război în Ucraina, după interceptarea unor convorbiri telefonice

Un militar rus este acuzat de crime de război în Ucraina. Acesta va fi judecat în lipsă, probele fiind conversaţiile telefonice ale militarului cu mai multe persoane, înregistrate de ucraineni, potrivit CNN.

1550 afișări
Imaginea articolului Militar rus, acuzat de crime de război în Ucraina, după interceptarea unor convorbiri telefonice

Militar rus, acuzat de crime de război în Ucraina, după interceptarea unor convorbiri telefonice

Militarul a fost înregistrat de o dronă şi acum este acuzat de crime de război de către poliţia ucraineană. Dosarul său include convorbiri telefonice între soldat şi soţia şi prietenul său, interceptate în timpul unei investigaţii privind atacul rusesc din apropierea oraşului Izium, în iunie anul trecut.

Poliţia l-a identificat pe suspect. Este vorba despre un comandant în vârstă de 25 de ani din Moscova, care a servit în Divizia a 2-a de puşcaşi motorizaţi a Armatei 1 de tancuri din Districtul Militar de Vest.

Atacul a fost surprins în imagini aeriene de către soldaţii ucraineni, care au lansat o misiune de salvare unică prin ataşarea unei bucăţi de hârtie cu cuvintele „follow me" la o dronă de mici dimensiuni. Operaţiunea a fost prezentată într-un documentar al regizorului ucrainean Lyubomyr Levytsky.

Pe lângă imaginile filmate cu drona, ancheta a inclus examinări criminalistice ale vehiculului şi ale locului faptei, efectuate după ce Izium a fost eliberat de trupele ucrainene în septembrie. De asemenea, există dovezi adunate de poliţia cibernetică, care a urmărit conturile de social media ale militarului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici