Militari ai unei baze din statul Colorado, suspectaţi de crime

Armata americană a deschis o anchetă privind posibilele legături între militarii staţionaţi la o bază din Colorado şi cinci crime aparent comise într-un interval de 14 luni în statul respectiv, potrivit unei surse militare.

16 afișări
Imaginea articolului Militari ai unei baze din statul Colorado, suspectaţi de crime

Militari ai unei baze din statul Colorado, suspectaţi de crime (Imagine: Mediafax/AFP)

Generalul Mark Graham, comandantul bazei Fort Carson, situată în apropiere de oraşul Colorado Springs, a declarat, într-un comunicat, că o echipă de anchetatori încearcă să evidenţieze posibile "puncte comune" între cele cinci crime care ar fi putut fi comise de militari ai Brigăzii 4 din armata americană.

"Tinerii americani s-au alăturat armatei pentru a lupta în vreme de război şi aproape toţi sunt cetăţeni exemplari", a subliniat genralul Graham. "Totuşi, suntem, de asemenea, preocupaţi de aceste acte oribile", a adăugat el.

"În consecinţă, am înfiinţat o echipă de anchetatori pentru a identifica posibile puncte comune între crimele (posibil comise) de soldaţii noştri sau foşti soldaţi", a precizat acesta.

Această decizie a fost luată după intervenţia senatorului de Colorado, Ken Zalazar, pe lângă secretarul trupelor de uscat, Pete Geren. La 13 octombrie, un soldat de 21 de ani i-a condus pe anchetatori la cadavrul unei femei de 19 ani, ucisă la vest de oraşul Colorado Springs. Soldatul a fost condamnat la închisoare.

Aceasta este cea de-a cincea crimă comisă în regiune, printre suspecţi numărându-se şi militari de la baza Fort Carson. Senatorul Salazar a cerut armatei să identifice eventualii militari care au servit pe frontul irakian şi care suferă în prezent de tulburări psihice.

Potrivit unui studiu publicat în aprilie de către instititul RAND, circa 300.000 din cei 1,6 milioane de militari americani mobilizaţi în Irak şi Afganistan suferă de stres post-traumatic şi depresie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici